Aktuális
MÉK hírek

Rövid összefoglaló a május 24-i MÉK Küldöttgyűlésről

Ismét a Kopaszi-gát Öbölház rendezvényközpontja adott helyt a MÉK tavaszi küldöttgyűlésének, amely rendhagyó módon kezdődött: a Magyar Építész Kamara Elnöksége Dér Andrea irodavezetőnek a kamaráért végzett 25 éves kiemelkedő és áldozatos munkája elismerésért Kamarai Érmet adományozott.

Elnökségi döntések

Szakmai hozzájárulási alap 2024 - az első forduló eredménye

A MÉK Elnöksége 16/2024. (04.05.) sz. határozatával döntött a Szakmai hozzájárulási alap 2024 első fordulójában beérkezett kérelmekről.

Az elnökség minden esetben mérlegelte, hogy a szakmai program minél tágabban és átfogóbban szólítsa meg a tagságot és figyelembe vette a területi kamara létszámát és az azzal összefüggő költségvetési lehetőségeit. 

Hazai szakmai hírek

Az Év Belsőépítésze 2022-2023 - pályázati felhívás

A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és Laki Péter alapító pályázatot hirdet „Az Év Belsőépítésze – 2022-2023 díjra.

A Laki Péter által alapított díjat a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata adományozza kiemelkedően magas vagy különös tervezői értékekkel rendelkező belsőépítészeti munkáért.

Hazai szakmai hírek

Jogosultsági vizsgáztatás

A 266/2013.(VII.11.) Korm. rendelet 2022. április 1. napján hatályba lépett módosítása jelentősen megváltoztatta a szakmagyakorlási tevékenységekkel összefüggő vizsgák rendjét, a beszámoló
vizsgát minden estben felváltotta a jogosultsági vizsga. A módosítások hatályba lépése óta a szakmagyakorlási tevékenységek kérelmezését megelőzően szükséges a szakmagyakorlóknak a vizsgát letenniük.

Hazai szakmai hírek

Átadták az Év Balatoni Háza 2023 díjakat

Az Év Balatoni Háza 2023 díjat az egyik jutalmazott épületben, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) révfülöpi közösségi épületében adták át a tervezőknek.

A Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület immár hatodik éve meghirdetett közös rendezvényén adták át a meghirdetett pályázatra érkezett 18 pályázat közül a legjobbak díjait.