KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Elhunyt Pásztor Erika Katalina

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu főszerkesztője hosszú betegség után 2017. október 30-án elhunyt. 

Pásztor Erika Katalina DLA, főszerkesztő (epiteszforum.hu) – művész-vállalkozó, aki gondolatokat, projekteket, szervezeteket épít társadalmi és kommunikációs kérdéseket érintő, multidiszciplináris, kreatív munkák során. Egy kortárs "cyber-hurkoló" munkás(nő), aki gondolatokat, embereket és módszereket köt össze új technológiák felhasználásával. Építészetet, vizuális és üzleti kommunikációt tanult, majd intermédia művészetből szerzett doktori fokozatot 2007-ben. Művészeti kutatómunkájában absztrakt, rejtett kapcsolatok és folyamatok új reprezentációs formáit mutatta be művészeti és design projektjei, egyetemi oktatói és publicisztikai munkája során.

Építészmérnökként végzett a BME-n, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem videó szakán, mint audiovizuális tervező. A Corvinus Egyetem Vezetőképző Intézetének posztgraduális képzésének keretében üzleti kommunikációt tanult, majd 2007-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett intermédia doktori fokozatot. 1995-1998 között az első magyar komputer animációs cég, a Wonderland Stúdió művészeti vezetője volt. 1998-ban elsők között alapított önálló média design vállalkozást Magyarországon, majd 2000-ben megalapították az epiteszforum.hu-t az építészkritikus Vargha Mihállyal (1952-2010) közösen, aki haláláig (2010. március 8.) a lap főszerkesztője volt.

Pásztor Erika Katalina 18 évig tanított a MOME videó szakán, aminek 2003-2006 között vezetője volt. A BKF Média design szak alapító oktatója, a szakot az ő programja és irányítása alatt akkreditálták 2009-ben. Médiaművészeti és design munkássága igen sokrétű, videóktól, televíziós arculatoktól kezdve multimédia- és webes felületekig és alkalmazásokig, interaktív installációkig terjed. 2010-től az epiteszforum.hu főszerkesztője, stratégiai vezetője volt.

Kilépve a magyarországi művészeti felsőoktatás rendszeréből és Budapest zúgó hétköznapjaiból hobbijának - természetesen az építészetről szóló kommunikáció mellett - szentelte mindennapjait: kertet művelt, sütött-főzőtt-befőzött, nagyokat csavargott Január Lajos nevű kutyájával a természetben. 

Az epiteszforum.hu Erika kérésének megfelelően, az ő szellemiségében, az eddigi értékek mentén működik tovább. Erika halála óriási veszteség mindenkinek, de az ő elhivatottsága, a kirobbanó energiája - Duracell nyuszi -, személyes kérése ad hatalmas erőt ahhoz, hogy a szerkesztőség napi működését és szellemi örökségének megőrzését kollégái együtt biztosítsák. 

Temetése november 10-én 11 órakor a komáromi temetőben, római katolikus szertartás szerint lesz. A temetést a komáromi Kistemplomban gyászmise követi.


Létrehozás időpontja: 2017-10-31 10:01:00
Utolsó módosítás időpontja: 2017-11-07 10:29:11
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 12551
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44377