KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

„BADACSONYI KULTURÁLIS ÉS TURISZTIKAI KÖZPONT 2021” – eredményhirdetés

Eredményt hirdettek a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának ötletpályázatán

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, ezúttal együttműködve a BTTF Badacsony és térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel, ősszel hirdette meg – már hagyománynak számító – nyílt, építészeti tematikájú pénzdíjas ötletpályázatát 40 év alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára. A 2021-es pályázati kiírás „BADACSONYI KULTURÁLIS ÉS TURISZTIKAI KÖZPONT 2021” címmel olyan javaslat készítését tűzte ki céljául, amely Badacsonytomaj belterületén lévő kijelölt helyszínen egy látogatóközpont megtervezésére irányult. A pályázat keretében a kiírók innovatív építészeti-tájépítészeti eszközökkel megfogalmazott javaslattételt vártak egy – a tervezett fejlesztések hatására várhatóan megnövekvő idegenforgalom hatékony és kulturált lebonyolítására alkalmas – komplex információszolgáltatást és tájékoztatást nyújtó kulturális és turisztikai központ létesítésére vonatkozóan. Elsősorban tehát ezúttal is ötleteket lehetett kibontani, tanulmányterveket lehetett készíteni, melyekkel a fiatal építészek megcsillanthatják szakmai tudásukat, megmozgathatják kreativitásukat.

A felhívásra összesen 35 pályamű érkezett. A Bírálóbizottság többszöri áttekintés, majd vita és elemzés után többségi szavazással döntött a díjazásra rendelkezésre álló teljes összeg (bruttó 5.000.000.- Ft) és a BTTF Nonprofit Zrt. által felajánlott különdíj összegének felhasználását javasolva.

Kiosztásra került 2 db díj egyenként 1.200.000.-Ft díjazással, 7 db elismerés egyenként 300.000.-Ft díjazással. A feladat újszerű megközelítése, illetve a tervezési területen kívül álló, szomszédos műemlék hasznosítására tett javaslat okán kiosztásra került 2 db különdíj, egyenként 500.000.-Ft díjazással.

 

Az eredményhirdetést 2022. február 2-án tartották a pályaműveket bemutató kiállítás megnyitójával együtt a badacsonyi Hableány étteremben, ahol Krisztin N. László polgármester, valamint Turi Attila, az MMA Építőművészeti Tagozatának vezetője köszöntője után dr. Navracsics Tibor kormánybiztos nyitotta meg a kiállítást.

A „Badacsonyi kulturális és turisztikai központ 2021” pályázat eredményét Dévényi Sándor Kossuth-, és Ybl-díjas építész, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja, a Bírálóbizottság társelnöke ismertette.

A pályázat értékelése és a díjazottak névsora megtalálható a csatolt zárójelentésben, mely honlapunkról (www.mma.hu) is elérhető.

A pályaműveket bemutató kiállítás 2022. február 13-ig tekinthető meg a Hableány étterem (8261 Badacsonytomaj, Park u. 26.) különtermében az általános nyitvatartási időben (mindennap 11–20 óra között).

Letölthető tartalom:

Zárójelentés


Létrehozás időpontja: 2022-02-03 11:30:58
Utolsó módosítás időpontja: 2022-02-03 11:32:42
Cimkék: badacsony, kulturális, turisztikai, központ, eredmény, hirdetés; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 5356
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46897