KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

7. Budapesti Építészeti Filmnapok

A Filmfesztiválon idén is több mint 30 friss, nemzetközi filmet mutatnak be: különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a vidámparkok sajátos világa, az építészeti eredetiség, a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomai és a városi közösségek önszervező ereje jelenik meg visszatérően az egyébként különböző fókuszú filmekben.

A fesztivál teljes programja: http://filmnapok.kek.org.hu/program/

Idén a különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a vidámparkok sajátos világa, az építészeti eredetiség, a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomai és a városi közösségek önszervező ereje jelenik meg visszatérően az egyébként különböző fókuszú filmekben.
A vetítéseket egy önálló program zárja az Uránia Filmszínházban: március 9-én, hétfőn este itt lesz a hazai premierje a Wim Wenders ötlete nyomán készült Cathedrals of Culture című filmnek, mely kiemelkedő építészeti megoldásokkal bíró épületeket mutat be - mindegyiket más rendező szemével. A projektben olyan neves filmesek fogtak össze, mint Robert Redford, Michael Madsen vagy Karim Aïnouz.
A 2015-ös Filmnapok vendége lesz két sztárépítész, a holland Herman Hertzberger és a brazil Isay Weinfeld, aki március 7-én és 8-án tartanak előadást a Toldi moziban. A vetítéseket rendezői háttérbeszélgetések és szakmai kerekasztal-beszélgetések követik építészek, tervezők, városlakók részvételével.

További információ:
filmnapok.kek.org.hu

További információ képekkel, bannerekkel, magyar és angol nyelven:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6526192/7BEF_presskit.zip

 

Létrehozás időpontja: 2015-02-12 12:11:59
Utolsó módosítás időpontja: 2015-02-24 14:32:21
Cimkék: kék, film, építészet; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9119
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42611