KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Felhívás chilei Nemzetközi Építész Pályázat

Tisztelt Építész kollégák !

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a chilei kormány egy új, a chilei főváros köztereinek megújítását célzó nemzetközi pályázatot írt ki, a pályázat tartalma az alábbiak szerint:
-    A Chilei Köztársaság 200 éves évfordulója alkalmából Pinnera elnök úr kormánya a "200 éves hagyaték" elnevezéssel indított egy programot, melynek célja, hogy a történelmi jelentőségű városi terek és épületek megújításra, újjáélesztésre kerülhessenek.
-    A chilei elnöki hivatal által támogatott program száz olyan történelmi jelentőségű területet tartalmaz, mely szorosan összefügg a chilei nemzeti öntudattal és célja ezeknek a területeknek a megújítása, illetve a közösség által újbóli használatba vétele a chileiek életvitelének javítása céljából.
-    A program része a Polgári Negyed Santiago de Chile-ben, mely a legfontosabb területe a köztársasági Chilének. A terület, mely az úgynevezett "Polgári Doboz"-ból (Civic Box) áll, tartalmazza a Moneda Palotát és a Bulnes sétányt, mely egy tengerparti sétány, ami a "Civic Box"-ot köti össze dél Santiago-val.
 

Így a chilei kormány úgy döntött, hogy egy nemzetközi építészeti tervpályázatot ír ki. A tervpályázat célja a Bulnes sétány és környékének újjáélesztése és felújítása.

A pályázat elnevezése a "Nemzetközi tervpályázat a Bulnes tengely beépítési tervéről".

Mind chilei, mind nemzetközi építészek, építész irodák részt vehetnek a pályázaton, építészeti, városépítészeti, tájépítészeti, mérnöki és gazdasági oldalról megközelítve a problémát. A tervező csapat vezetője vezető építésztervezői végzettséggel kell, hogy rendelkezzen.

A pályázat menete:
1. A pályázat kihirdetése és az ingyenes regisztráció kezdete: 2012. szeptember 13.
2. A tervpályázatok beadása: 2012. november 19.
3. Zsűri döntése: 2012. december 3.

További információk a következő weblapon találhatóak: www.concursoejebulnes.cl

A pályázati feltételek között szerepel a tervező építész vezető tervezői jogosultsága, a külföldi résztvevőknek az erről szóló igazolását spanyol nyelven a Chilei Konzulátuson kell leadniuk.

Nagyon hálás lennék, ha a pályázatot minél szélesebb körben terjesztenék a Magyar Építész Kamara tagjai körében.

Üdvözlettel:
Chile magyarországi nagykövete
 


Létrehozás időpontja: 2012-10-05 18:51:36
Utolsó módosítás időpontja: 2012-10-08 12:15:42
Cimkék: archív, tervpályázat, pályázat; Beküldő: archív weboldal
Megtekintések száma: 11857
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45786