KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Magyar Építészeti Központ és Múzeum tervezésére kiírt pályázat fontos határideje közeledik

2023. június 27. - A Magyar Művészeti Akadémia Titkársága és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ építészeti tervpályázati felhívást tett közzé a Magyar Építészeti Központ és Múzeum új kiállítóhelyének elhelyezésére és egyéb funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes tervezésére. Az első, részvételi szakaszba való jelentkezés határideje: 2023. június 29.

A kétszakaszos, a részvételi szakaszban bármely, a referencia követelménynek megfelelő építész iroda számára nyitott, részben meghívásos, a pályázati szakaszban kétfordulós építészeti felhívás a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) új épületegyüttesének a tervezéséről szól. A helyszín a budapesti Városligeti fasor 9-13. A pályázat díjazására bruttó 45 millió forint áll rendelkezésre. A tervpályázat fő feladata az új Főépület megtervezése, a meglévő, egykori Grünwald- és Herczel-szanatóriumok integrálásával.

A tervpályázat első, részvételi szakaszának jelentkezési határideje jár le június 29-én. Az ezt követő kétfordulós pályázati szakasz 2023 őszén zajlik majd; az eredményhirdetés tervezett időpontja 2023. december 1.

A tervpályázathoz kapcsolódó dokumentumok elérhetőek az alábbi honlapon:

https://www.oeny.hu/oeny/tpalya/adatlap/magyarepiteszetikozpontesmuzeum

Az első, részvételi szakaszban a jelentkező alkalmasságát a tervpályázat honlapjáról letölthető nyilatkozatokkal igazolja, megjelöli a referenciáit és benyújtja a szükséges dokumentumokat. A kiírók a jelentkező szakmai alkalmasságáról vagy alkalmatlanságáról döntenek, valamint – keretszám nélkül – kiválasztják azokat az alkalmas pályázókat, akiket meghívnak a pályázati szakasz első fordulójában való részvételre. A hatályos jogszabályok alapján a tervpályázat részvételi szakaszában a kiírók közvetlenül is felkérnek jelentkezőket. A részvételi szakasz nem titkos és nyitott: a közvetlenül felkért jelentkezőkön kívül valamennyi érdekelt, a referencia követelménynek megfelelő építész iroda részvételi jelentkezést nyújthat be. Az eljárás első szakaszában a kiírók nem kérhetnek, a jelentkezők pedig nem nyújthatnak be pályaművet.

Az ősszel esedékes pályázati szakasz immár titkos első fordulójában a meghívott, illetve felkért jelentkezők legfeljebb két tervlapból álló pályamunkát nyújthatnak be. A pályázati szakasz második fordulójába az első fordulót követően, a bírálóbizottság anonim módon meghozott döntése alapján, a dokumentációban meghatározott értékelési szempontok nyomán legfeljebb tizenkét pályázó kerül felkérésre további pályamunka benyújtására. A bírálóbizottság a második forduló során beérkezett pályaműveket, a dokumentációban meghatározott szempontok alapján értékeli, és az érvényes pályamunkát benyújtó pályázók között díjakat oszt ki, illetve pályamunkákat vásárol meg: a második fordulóban legfeljebb az első három díjazott, illetve a megvételben részesített pályaműve körét határozza meg. A többi pályaművet a bírálóbizottság nem rangsorolja, de a zárójelentésben valamennyi második fordulóban pályamunka benyújtására felkért pályázót megnevezi. Azon pályázók, akik érvényes pályamunkája a második fordulóban díjazásban vagy megvételben nem részesül, költségtérítésre jogosultak, amelynek összegét a bírálóbizottság határozza meg a kiírásban rögzített maximális értéket figyelembe véve.

További információk az MMA honlapján: https://www.mma.hu/hu/muveszeti-hirek/epitomuveszet/-/event/10180/uj-palyazat-az-epiteszet-otthonanak-megteremtesere

(Magyar Művészeti Akadémia)


Létrehozás időpontja: 2023-06-27 14:49:08
Utolsó módosítás időpontja: 2023-08-01 13:02:35
Cimkék: tervpályázat, pályázat, terv, építészeti, központ; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 2310
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47598