KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Az élelmiszeripartól az olasz designpadló trendekig

Épületeinkben a legkülönbözőbb minőségű és igénybevételnek kitett padlóburkolatokra lehet szükség. Természetesen nagy különbségek lehetnek egy-egy óvoda, ipari üzem, parkoló, sportpálya, vagy éppen egy élelmiszeripari üzem padlója között használatuk és velük szemben támasztott igények alapján.

Azoknak a szakembereknek feltétlenül érdemes ellátogatniuk a december 12-én, Budapesten megrendezésre kerülő FLOOREXPO kiállítás és konferencia helyszínére, a Lurdy házba, akik érdeklődnek a mai olasz designpadló trendek iránt, esetleg éppen élelmiszeripari üzemet terveznek. A szervezők e két megoldáson kívül a közel 500 négyzetméteres kiállítási térben még sok más felhasználási módot mutatnak be, a programot pedig hasznos szakmai előadások kísérik.

Élelmiszeripari bevonatok nagyhatékonyságú és gyors megoldásai

Az élelmiszeripari célú épületek padlójának tervezése és kezelése értelemszerűen máshogy működik, mint az otthoniaknak, vagy akár egy közintézményben használtaknak. Ebben az iparágban működő üzemek padlójának ugyanakkor a legváltozatosabb és legkülönbözőbb külső behatásoknak kell ellenállónak lennie.

A Mapei e területre kínált termékcsaládjának tagjai alkalmasak sör- és borfeldolgozó helyiségek tartós és korszerű bevonataként történő alkalmazásra vagy tej, - gyümölcs, - és húsfeldolgozó üzemek padlójának. Az innovatív megoldásokkal teli gyártócég élelmiszeripar számára kínált burkolatai ötvözik az egyéb megoldások magas szilárdsági- és mechanikus terhelhetőségi előnyeit vegyi ellenálló képességét. Ezen megoldások kiválóan ellenállnak a lúgoknak, savnak, akár zöld betonra is egy és akár több rétegben is alkalmazhatóak. Nem jelent számukra veszélyt vagy minőségi romlást az élelmiszeriparban gyakran előforduló „hősokk” – akár 120oC - hatása sem.  A beépítést követően nem szükséges hosszú kivitelezési idővel számolni: a legtöbb termék már 24 óra múlva járható, majd 7 nap múlva teljesen terhelhető.

„A FLOOREXPO konferencián olyan koncertált szakmai csoport lesz jelen, akik azonnali választ tudnak adni az aktuális és a jövőbeli problémákra. Az előadásom elsősorban az élelmiszeriparra koncentrál majd. Ez fontos téma: a magyar gazdaságban ennek az ágazatnak a szerepe és súlya nem megkérdőjelezhető. Ugyanakkor az épített gazdasági környezet nagyon sok kihívásnak, szabálynak és előírásnak van kitéve. Ezek kapcsán minden részletre kitérő válaszokat szeretnék adni a résztvevőknek: lesz szó az előbb említett szabályozásokról, hősokkállóságról, vegyszerállóságról, élelmiszeripar engedélyekről, és minden olyan padlót érintő témakör szóba kerül, amely megkönnyítheti a tervezők munkáját.” – mesélte előadásáról Nagy Sándor, a Mapei Kft. ipari padló termékfelelőse.

Nézze meg a FLOOREXPO ajánló kisfilmjét az élelmiszeripari padlókról:

https://www.youtube.com/watch?v=sdIRwOt2S7U

Olasz designpadlók olasz szakembertől

A padlóburkolatok tekintetében sem ritka, hogy a legtöbb műszaki megoldást megszokásból használják a szakemberek azért, mert nem tudnak róla, hogy a mai beruházói igénynek vagy az adott igénybevételnek jobban megfelelő is van, amely világszerte már széles körben használt megoldás és Magyarországon is elérhető – mégis kevésbé ismert vagy alkalmazott.

A cement kötőanyagú és műgyanta rendszerekből jellemzően a minimalista dizájnt kedvelők találhatnak maguknak megoldásokat. Ezekkel a rendszerekkel az üzlethelyiségek, lakások, irodák padlójának biztosíthatunk egyedi megjelenést homogén, felhős vagy terrazzo burkolatokkal. Ahol viszont a kényelem és a lágyság is fontos – például bölcsődék, óvodák, edzőtermek és kórházi termek esetén - ott a gumibetétes komfort padló jelenthet megoldást.

Ahol a mai kínálat szintén kevéssé ismert a szakemberek körében, az a sportlétesítmények és közösségi terek burkolatainak területe. Előbbinek jelentős szerepe lehet a jelenleg is futó beruházásoknál, helyettesítve az általánosan használt műgyanta bevonatokat könnyen alkalmazható, gazdaságos, de a speciális igényekre szabott termékekkel. Ezeket a műszaki megoldásokat világszerte több országában gyakran alkalmazzák, így például a Mapei tulajdonában lévő olasz Sassuolo futballcsapat stadionjában is jól szolgálnak. A Mapecoat TNS akrilgyantás bevonatok a legkülönbözők sportlétesítmények esetén, iskolai sportpályákon, teniszpályákon és egyéb multisport pályákon kívül akár közlekedési útvonalakon, lelátókon, is használhatók. Továbbá érdemes ezekkel az anyagokkal számolni kerékpárutak, közösségi terek bevonataként is, ha környezetbarát, tartós, az aszfaltot sem rongáló bevonatot keresünk.

December 12-én, a FLOOREXPO konferencia és kiállítás számos példával és gyakorlati tapasztalattal ad iránymutatást ezeknek a bevonatoknak az alkalmazási lehetőségeiről területeiről és a kivitelezés legfontosabb kérdéseiről. „A komplex és speciálisan padlóra kiélezett konferencián bemutatjuk a jelenleg aktuális trendeket, és az olyan padlómegoldásokat is, ami manapság kevésbé ismertek hazánkban. Olasz előadónk kitekintést ad majd a világ számos érdekes piacára, és a környékbeliektől eltérő irányvonalakat is áttekinti, ráadásul szakmai tudása mellett magában hordozza az olaszok designérzékét is.” – mondta Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője, aki a FLOOREXPO konferencia ötletgazdája is egyben. „A FLOOREXPO gondolata egyébként egy külföldi konferencia után fogalmazódott meg bennem, ahol sok olyan lehetőséget ismertem meg, amit Magyarországon még nem használunk, sok ilyet nem is ismerünk. Érdekesen és tartalmasan szerettük volna bemutatni ezeket, ezért a közelgő rendezvényt két részre bontottuk: egyrészt egy közel 500 négyzetméretes kiállítás várja az érdeklődőket, ahol a megoldások szerkezetükben is megtapinthatók, illetve két szekcióra bontott konferencián magyar és külföldi előadók mutatják be a legújabb irányokat.” – mesélte tovább a rendezvényről.

Nézze meg a FLOOREXPO ajánló kisfilmjét az olasz padlódesignról: https://www.youtube.com/watch?v=CW_Ra5-2pw0&t=1s

További információ a rendezvényről és regisztráció: www.floorexpo.hu


Létrehozás időpontja: 2019-12-04 14:03:30
Utolsó módosítás időpontja: 2019-12-04 19:04:11
Cimkék: mapei, élelmiszer, sport; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 7879
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45639