KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Díjpályázatot ír ki egyetemistáknak a Saint-Gobain hazai cégcsoportja a 350. évforduló alkalmából

Nyilvános kiállítási lehetőség és többszázezres pénzdíjak fiatal építőmérnököknek és építészeknek

Fennállásának 350. évfordulója alkalmából építészeti díjat alapít a világ vezető építőipari cégcsoportjának hazai vállalata. A pályamunkákat, amelyeket három témakörben, 2015. október 11-ig nyújthatnak be építőmérnök- és építészmérnök-hallgatók – neves magyar építészekből és iparági szakértőkből álló szakmai zsűri bírálja el. A legsikeresebb alkotások díjazása 2015. október 16-án lesz az Építészfórum  ünnepi rendezvényén.

Alapításának 350. jubileumi évhez kapcsolódóan a Saint-Gobain építészeti díjat alapít Magyarországon, amelyet fiatal építőmérnökök és építészek, illetve építész- és építőmérnök-hallgatók nyerhetnek el. A 2015. május 28-án meghirdetett pályázatra olyan alkotók pályázatait várják, akik a tervezési folyamat során elmélyednek a Saint-Gobain által kifejlesztett innovatív építészeti megoldásokban, valamint figyelembe veszik a francia hátterű nemzetközi építőipari csoport legfontosabb vállalati értékeit: a fenntartható fejlődést, a környezetvédelem és az energiahatékonyság fontosságát.

Bokor Balázs, a Saint-Gobain regionális kommunikációs menedzsere elmondta: „Pályázatunk célja elsősorban, hogy lehetőséget biztosítsunk a fiatal építészmérnök hallgatóknak és építészeknek, hogy munkáikon keresztül felhívják magukra a figyelmet, ismertséget szerezzenek a szakmában. Szeretnénk ünnepi keretek között átadni a díjakat és célunk, hogy kiállításon is bemutassuk a leginnovatívabb pályázatokat.”

A fiatal tervezők elképzeléseit neves magyar építészekből és szakértőkből álló szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Pásztor Erika Katalina, az Építészfórum főszerkesztője, Finta Sándor, Budapest Főpolgármesteri Hivatalának főépítésze, Irimiás Balázs, építész, a Csoma Szobája Alapítvány vezetője, valamint az urbanista blog szerző-szerkesztője Zubreczki Dávid, illetve Piros Attila a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. Rigips Divíziójának ügyvezető igazgatója.

A nettó 1,6 millió forint összdíjazású, és a nagyközönség számára is nyilvános kiállítási lehetőséggel záruló szakmai megmérettetésre az ország bármely egyetemi szintű képzésében résztvevő építész- és építőmérnök hallgatók jelentkezhetnek. A három meghirdetett témakörben egyéni és páros pályázatok benyújtására is lehetőség van.

A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatóak az alábbi weboldalakon: http://www.rigips.hu/sg350award

http://www.weber-terranova.hu/hirek/saint-gobain-350-awards.html

A társaság a pályázók munkájának megkönnyítése érdekében konzultációs lehetőséget biztosít, valamint tervezési-alkalmazási segédanyagokat tesz elérhetővé. A jeligével ellátott pályázatok beérkezésének határideje (elektronikus formában) 2015. október 11. 24:00., míg a makettek és kasírozott tervek leadásának napja: 2015. október 12., 16:00. (Budapest, 1134 Róbert Károly krt. 64-66. III. em. Saint-Gobain, Rigips iroda)

A pályázat elektronikus anyagát a fenti webcímről letöltött, kitöltött adatlappal e-mailben, illetve fájlküldő szolgáltatással (pl.: WeTransfer, Toldacuccot) az sg350@pr-ego.hu e-mail címre kérik eljuttatni a megadott határidőig.

A pályázatok értékelése anonim módon zajlik. A bírálóbizottság csak a beérkezett pályázati anyagokat értékeli, ezért kérik a pályázókat, hogy azokban csak utólagos beazonosításra alkalmas jelölést (jeligét) használjanak.

A jeligét is tartalmazó részletes adatlapokat a pályázattól külön kezelik, és csak az értékelési folyamat lezárulása után, a végleges rangsor nevesítéséhez és közzétételéhez használják. A pályázat befogadását minden esetben elektronikus levélben igazolják vissza.


Háttérinformációk:

A francia hátterű cégcsoport Magyarországon Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. néven, három márkanévvel (Rigips, Isover, Weber) van jelen az építőipari piacon. A vállalatcsoport további tagja a gépjárműüvegek értékesítésére specializálódott Saint-Gobain Autover, a csiszolóanyag gyártó- és értékesítő Saint-Gobain Abrasives, valamint az építőanyag-forgalmazó Raab Karcher hálózat és a Platform áruházak, amely az építőiparban dolgozó mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint házépítők, lakásfelújítók igényeit szolgálja ki teljes körűen. A vállalatcsoport tulajdonában van Magyarország első és egyetlen gipszkartongyára – Halmajugrán.  A cégcsoport hazai vállalatai az elmúlt években olyan nagyszabású épületek kivitelezési munkálataiban vettek részt, mint a Bálna Budapest Kereskedelmi, Kulturális, Szórakoztató és Vendéglátó Centrum, az Erzsébet Téri Kulturális Központ és Park, a Vodafone és a K&H új székházai, illetve az Aquaticum épülete, a Nyíregyházi Lego gyár, a Groupama Aréna, Debreceni Járásbíróság és Nagyerdei Stadion Saint-Gobain Glass termékekkel készült üvegezése,valamint a bajai és a miskolci városi kórházak.


Létrehozás időpontja: 2015-10-05 17:48:07
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-05 17:48:07
Cimkék: Saint-Gobain; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11955
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43061