KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Domino: elegáns vonalak, geometriailag tökéletes forma

Családi házakon és középületeken egyaránt közkedvelt formai megjelenést kínálnak a sík felületű, egyenes vágású tetőcserepek, amelyek a sok szakember számára természetesen alkalmazott kerámiából készülnek. Egyre több helyen, különböző színekben jelenik meg a Domino modell, amelynek a természeti tájba illeszkedését egy a visegrádi vár alatt megépült, kortárs rendezvényközponton is megfigyelhetjük.

Az elegáns vonalvezetésű, finoman lépcsőzetes kialakítású, sík felületű, nyugodt fedési képet nyújtó Domino tetőcseréppel készült tetők sziluettje láttán, az első pillantásra talán fel sem tűnik, hogy kerámia tetőcseréppel állunk szemben. Erről a tető homogén egységességét szolgáló, sík cserepekhez alkalmazható kiegészítő elemek választéka is gondoskodik.

A Domino a nagyméretű, sajtolt cserépfajták családjába tartozik, kínálva ezzel az ilyen típusú cserepek előnyeit: az elegáns megjelenés mellett ezek között talán a legfontosabb az ipari formatervezett geometria biztosította viharállóság.

A Domino tetőcserép modern, visszafogott megjelenését a tökéletes formai kifejezőerő és a stíluseszközök mellőzése jellemzi, mindemellett pedig a funkció és az esztétika optimális egységét nyújtja.

 

Extrém körülmények esetén is helytáll

Az M.C. Ludowici által kifejlesztett Domino cserép speciális vízszintes hornyolási rendszere, a lefolyó víz optimális áramlását és a biztonságos vízelvezetést garantál, ezzel együtt – a nagy eltolási sáv ellenére – különleges vízzáróságot garantál. A speciális függőleges és vízszintes hornyolás biztosítja a felületi vízelvezetést és a tökéletes vízzárást.

A rögzítő elemek alkalmazásával a Domino cseréptető kiemelten viharálló, e tulajdonsága extrém körülmények esetén tovább fokozható.

 

Egyenes vonalak - sík felület – egy nyertes épület

E Domino tetőcserép típussal készült Tamás Anna Mária és Kovács-Andor Krisztián, építészek által tervezett, a Creaton South-East Europe Kft. 2014-es építész pályázatán első helyezést elérő kortárs rendezvényépület Visegrádon. A részben kinyitható, részben nyitott épület mind szerkezetében, mind burkolati anyagában (fal és padlóburkolatok) fa alapanyagú, amihez a tervezők egy korszerű, mégis egyszerű dizájnnal rendelkező, egyenes vonalú tetőcserepet kerestek.

Az építészpáros a Creaton ugyanezen építész pályázatán második díjjal jutalmazott pécsi lakóháza korábban megépített épületén figyelt fel először a tetőcserépgyártó cég palaszürke Domino kerámia tetőcserepére. „Az építészeti koncepció maradéktalan megvalósulásához olyan tetőfedést kerestünk, amely összhangban van a tervezett épület tiszta szerkesztésű kialakításával és kortárs, egyszerű megjelenésével. A palaszürke színű Creaton Domino tetőcserép elegáns, és letisztult vonalvezetésével - azon túlmenően, hogy kiválóan eleget tett ennek az elvárásnak – színével nagyon szépen harmonizál környezetével.” – mondta el Tamás Anna Mária építésztervező.

www.creaton.hu
akcio.creaton.hu
 


Létrehozás időpontja: 2015-09-30 11:32:48
Utolsó módosítás időpontja: 2015-09-30 11:35:22
Cimkék: creaton, domino; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 10898
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43052