KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Élhető örökség című kiállítás megnyitója

Tisztelt Kolléga!
 
A Teleki László Alapítvány és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) szeretettel meghívja az Élhető örökség című kiállítás megnyitójára. A kiállítás képekben mutatja be a Népi Építészeti Program eddigi eredményeit. 
 
A kiállítás megnyitóját 2022. december 16-án, 17 órakor tartjuk a MÉSZ székházának Kós termében (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.). 
A kiállítást megnyitja Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára; köszöntőt mond dr. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója; a kiállítást bemutatja dr. Istvánfi Gyula professor emeritus. 
 
A Népi Építészeti Programot a magyar kormány hozta létre, lebonyolítását a Teleki Alapítvány végzi. A program a Magyarország területén álló védett népi építészeti emlékek veszélyelhárítását, állagmegóvását, valamint részleges vagy teljes helyreállítását, szakmai előkészítő dokumentációk és kutatások elkészítését, továbbá az épületek felújítását támogatja. Céljai közé tartozik a hagyományos, népi mesterségek és anyaghasználat, a hagyományos építő technikák újjáélesztése. 
 
A kiállítás fotói néhol egy-egy jellemző motívumot emelnek ki, máshol madártávlatból vizsgálják a népi építészet és a műemléki értékű vidéki épített örökség helyreállítás utáni állapotát. A fényképeken bemutatott téma értelmezését a hozzájuk tartozó kísérőszövegek segítik. 

Létrehozás időpontja: 2022-12-13 11:50:13
Utolsó módosítás időpontja: 2022-12-13 11:50:59
Cimkék: élhető, örökség, kiállítás, mész; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 3060
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47373