KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Elstartolt a világ egyik legrangosabb építészhallgatói versenye, az International VELUX Award

Elkezdődött a regisztráció a 2018-as Nemzetközi VELUX Díjra, amelyen a pályázó diákok megmutathatják, miként látják a természetes fény szerepét az építészetben.

A Nemzetközi VELUX Díj szervezői a világ minden tájáról várják azokat a pályamunkákat, amelyek bemutatják, hogy a természetes fénynek az építészet egyik fontos elemeként milyen szerepe van az életünkben. A hallgatók 2018. április 1-ig regisztrálhatnak és 2018. június 15-ig küldhetik be pályázataikat.

Az online benyújtott pályamunkákat jövő év júniusában egy elismert építészeti szakemberekből, valamint az Építészek Nemzetközi Szövetségének tagjaiból álló nemzetközi zsűri értékeli,majd két kategóriában 5-5 regionális győztest választ. A tíz regionális jelölt személyesen mutathatja be pályamunkáját a zsűrinek, amely a prezentációkat követően mindkét kategóriában kihirdeti globális győztesét.

A győztes projekteket a Nemzetközi VELUX Díj akár 30.000 eurót is elérő jutalomban részesíti, valamint lehetőséget teremt arra, hogy a nyertes pályamunkákat a hallgatók a díjátadó gálán is bemutathassák 2018. októberében.

Minden jelentkezőnek valamely építészeti iskola hallgatójának kell lennie, és az iva.velux.com oldalon történő regisztrációt követően 2018. június 15-ig be kell nyújtania a pályamunkáját.

A projekteket két kategóriában várják: Természetes fény az épületekben és Természetes fény-kutatások.

A 2018-as Nemzetközi VELUX Díj témája a „Holnap fénye”. 2003-as indítása óta a minden második évben meghirdetett pályázata világ legnagyobb diákversenyévé nőtte ki magát. Az évek során eddig világszerte több mint 60 országból 4500 diákcsapat vett részt a megmérettetésen, a pályamunkákat vizsgáló bizottságban eddig összesen 30 elismert gyakorló és oktató építész zsűrizett.

További információk a regisztrációról és részvételről, valamint az elmúlt évek győztes pályamunkái a Nemzetközi VELUX Díj honlapján tekinthetők meg.

 

A VELUX Csoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése immár 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok, moduláris felülvilágítók, árnyékolók, redőnyök, beépítő termékek és intelligens vezérlőegységek széles skáláját fedi le. Minden terméke segít a munkához, tanuláshoz, játékhoz és pihenéshez szükséges, egészséges és fenntartható beltéri klíma biztosításában. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési, illetve gyártó vállalattal. Megközelítően 9.500 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok (VELUX Alapítványok) és az alapító család tulajdonában van. 2016-ban a VKR Holding 2.4 milliárd euró bevételt könyvelt el, a VELUX Alapítványok 155 millió euró adományt bocsájtottak az arra rászorulók számára. További részletek: www.VELUX.com.

 

További információ:
Mádi-Krezinger Cintia
Senior PR tanácsadó
velux@flowpr.hu
+36 20 665 0392

Letölthető dokumentumok:
Sajtóközlemény


Létrehozás időpontja: 2017-09-06 17:07:53
Utolsó módosítás időpontja: 2017-09-06 17:20:28
Cimkék: VELUX Award, verseny; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 10585
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44241