KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Háromdimenziós homlokzat

Egy új homlokzati anyag, amely a kétdimenziós helyett a tapintható nyers felületének köszönhetően háromdimenziós, finom, bordás felületet ad, és amelyet az aktuális fényviszonyok hatására a homlokzaton produkált dinamikus fény-árnyék játéka tesz különlegessé. Ez az Linea, az Equitone új szálcement homlokzatburkolata.

Az építészeti lehetőségek minél szélesebb körű kiaknázása érdekében az Etex csoport neves építészekkel együttműködve fejleszti az Equitone szálcement burkolati anyagait.
A Brüsszel közeli belga szálcement gyár a szálcement gyártásban 1905 óta bevezetett számos újításával bizonyította anyagainak sokoldalúságát, amely sokoldalúságot az elmúlt évtizedekben a felhasználó építészek a világ számos országában, a legváltozatosabb épületeken való felhasználással erősítették tovább.

Fény játék a Lineával

A Linea az Equitone család legújabb tagja, a tervezők körében gyakran használt, teljes keresztmetszetében egységes színű Tectiva anyag továbbfejlesztése. Az új anyag a kétdimenziós helyett a tapintható nyers felületének köszönhetően háromdimenziós, finom, bordás felület ad, amelyet az aktuális fényviszonyok hatására a homlokzaton produkált dinamikus fény-árnyék játéka tesz különlegessé.

A lapok a már megszokott nagytáblás méretekben, két színben, egy hidegebb illetve egy melegebb szürke árnyalatban készülnek. A lapok darabolása, szabása továbbra is adott, így a tervezők előtt áll annak korlátlan felhasználási lehetősége.

Az egyik első Linea referencia is egy kísérletező kedvű építész, Je Ahn keze nyomán valósult meg. Je egy fiatal angliai székhelyű tervező csapat alapító tagja, nevük Studio Weave és szá­mos – többnyire kisebb –, de építészetileg talán annál fajsúlyosabb projekt alkotója. Többek között ilyen a 2014-es Clerkenwell Design Week kiállításra tervezett un. Smith pavilonja, amely teljes egészében Equitone burkolatokból áll össze, bemutatva Clerkenwell tradicionális kézműves szakmáit. A pavilon, amely megjelenésében egy ipari épület modellje, interaktív workshopokon keresztül mutatja be az egyes szakmákat. Külső burkolatát a Linea adja, míg a beltérben Tectiva lapok játsszák a főszerepet.

 

Equitone: „The nature of things”

Az Equitone természetes szálcement összetevőkből létrehozott kompozit anyag, amely az anyag egyszerűségével mutatja meg egyediségét. A könnyű és karcsú lapok 8 mm-es vastagságuk mellett is kimagasló fizikai tulajdonságokat mutatnak, így lehetővé teszik az elegáns, nagy táblás felhasználást. A természetes, környezetkímélő anyag formai letisztultságával és naturalista színvilága egyedi eleganciát teremt, amely függetlenül a divattól képvisel örök értéket.

A lapok homlokzati felhelyezése légrésesen, a már megszokott szín-azonos szegecs, vagy csavar, mint látszó rögzítési megoldással, illetve rejtett rögzítés kategóriában a ragasztással, vagy az új Tergo+ rögzítéssel oldható meg.

Pályázat építészeknek és építészhallgatóknak

Az Equitone anyagok magyarországi forgalmazója a Creaton South-East Europe Kft. pályázatot hirdetett az anyagot megvalósult vagy tervezés alatt álló épületeiken alkalmazó építészek, illetve az anyagot bármilyen iskolai munkájuk során alkalmazó építészhallgatók számára.

Benyújtási határidő: 2015. október 31.

További információ és a pályázatok online feltöltése www.equitone.hu/epiteszpalyazatok

Az Equitone magyar csapata információval, anyagmintával áll e különleges anyagot alkalmazni szándékozó építészek rendelkezésére.

A 2015. évi színválaszték a www.equitone.hu, és a www.equitone.com oldalakon megtalálható.


Létrehozás időpontja: 2015-05-19 18:09:06
Utolsó módosítás időpontja: 2015-05-19 18:09:06
Cimkék: EQUITONE; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 14187
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42824