KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Határtalan realitás: Fémlemezfedések az építészetben

Pályázati felhívás 2023

Népszerű szakmai tanulmányút és megemelt pénzdíjak várják a PREFA alumíniummal tervező építészek és építészhallgatók munkáit 2023-ban is. A zsűri október 5-ig várja a fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek sokszínűségét bemutató inspiráló pályázatokat, amelyek benyújtása az online felületen egyszerű és gyors! A pályázat lebonyolítás a Budapesti Építész Kamara védnökségével zajlik.

A PREFA évek óta keresi és díjazza a figyelemre méltó építészeti teljesítményeket bemutató elkészült, vagy előkészítés alatt álló épületeket, amelyeket egy fontos pont köt össze: az PREFA innovatív alumínium tető- és homlokzati panelek használata.
A kiíró célja, olyan minőségi fémlemezfedéssel, illetve alumínium burkolattal készült épületek bemutatása - legyen szó műemléki vagy modern környezetben való megjelenésűről– amelyek példa értékűek és akár inspirációként is hatnak a szakmára és a jövő építészeire egyaránt.
„Az elmúlt években zsűrizett pályázatok sokszínűsége nem csupán a minőségi fémlemezfedés és burkolat esztétikusságára és sokrétűségére hozott számtalan példát, de az anyag megmunkálhatóságából és műszaki jellemzőiből adódó előnyökre is rámutatott. Nem kérdés: a korszerű, környezetbarát alumínium nem szab határt a tervezői fantáziának, alkalmazásával a legkülönlegesebb építészeti elképzelések is megvalósíthatók.” – mondta el Nemere Judit, a PREFA ügyvezető igazgatója, építőmérnök, a zsűri tagja.

Gyakorló építészek és építészhallgatók is pályázhatnak

Az A. kategóriában az építészek PREFA anyaggal fedett – burkolt, megvalósult épületek (középületek, lakóházak, műemléképületek), vagy PREFA termék falhasználásával készült építési engedéllyel rendelkező tervek (középületek, lakóházak, műemlék épületek) és dokumentáció benyújtásával pályázhatnak.

A B. kategória építészhallgatók egyéni vagy csoportos ötlet/tervpályázata, ahol a hallgató az általa választott bármilyen középületen, vagy lakóépületen (minimum 4 lakásos társasház) PREFA termékek alkalmazását mutatja be.

A pályázat beadási határideje: 2023. október 5. 16:00.
A részletes pályázati kiírás és a pályázat beadása: www.prefapalyazat.hu

A 2023. évi pályázat Bíráló Bizottsága

  • Erő Zoltán, Budapest főépítésze, okl. építészmérnök, vezető tervező
  • Eltér István, a Budapesti Építész Kamara elnöke
  • Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense
  • Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, YBL-díjas okleveles építészmérnök, tanszékvezető egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős (Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar), a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje
  • Nemere Judit, építőmérnök, ügyvezető igazgató, PREFA Hungária Kft.

DÍJAK, ELISMERÉSEK

Kategóriánként 1-1 építészeti alkotás első díjat nyer: gyakorló építészek kategóriájában a fődíj 500 000 Ft, építészhallgatók esetén pedig 150 000 Ft.
Kategóriánként további 5-5 építészeti alkotás jogosult tervezője (1 fő) rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet, amely 2 napos ausztriai tanulmányút teljes ellátással.
További információ a PREFA Hungária Kft. termékeivel műszaki megoldásaival kapcsolatosan:

E-mail: judit.nemere@prefa.com, Tel: (23) 511-670

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető:

Build-Communication Kft., Szelei Annamária, senior accout executive, a pályázatért felelős munkatárs
T: (23) 611-028, szelei.annamária@buildmarketing.hu


Létrehozás időpontja: 2023-05-19 12:24:25
Utolsó módosítás időpontja: 2023-05-19 12:25:58
Cimkék: prefa, fémlemezfedések, építészet; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2406; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47550