KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Homlokzatképzés: felkészülés a 2020 utáni előírásokra

Homlokzati hőszigetelés, homlokzat-és aljzatképzés, régi épületek, műemlékek felújítása, színdinamika - ezekben a témákban kaphatnak hasznos, naprakész információkat a kétalkalmas dorogi szakmai továbbképzésen résztvevő szakemberek.

A 2020. utánra várható szabályozási változások, illetve a kivitelezésben gyakran elkövetett hibák áttekintése, valamint gyárlátogatás teszik a napok programját teljessé.

A két továbbképzési nap a homlokzatképzés, homlokzati hőszigetelés, színdinamika témaköreiben különálló, egymásra nem épülő témacsoportot dolgoz fel a CPR, illetve a 2020 után a területen életbelépő, szigorodó szabályozások tükrében.

A szakmai napok építészek, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, a kivitelezés területén dolgozó szakemberek számára egyaránt tartogatnak hasznos információkat. A továbbképzések a Baumit festői környezetben található, látványos oktatótermében kerülnek megrendezésre, a programot pedig a Baumit gyárában tett látogatás koronázza meg.

 

Tervezéstől a kivitelezési hibákig

A képzés során szó lesz a homlokzati hőszigetelés az épület energiamérlegében elfoglalt szerepéről, a homlokzat- és aljzatképzés kérdéseiről a mai jogszabályi környezet, illetve a közeledő, 2020. után várható előírások tükrében.

A témák között szereplő páratechnikai, rendszerszemléleti, rögzítési kérdések mellett kiemelt hangsúlyt kap a tűzvédelem, a belső oldali hőszigetelés kérdése, az öntisztuló vakolatok és a különleges burkolatok kialakításának szabályai, előnyei és hatásai.

A programban kiemelt hangsúlyt kapnak az elöregedő vagy nedvesség elleni szigetelés nélkül készült, így nedvesedő- és sóval terhelt falazatok kezelésének kérdései, ill. műemléki épületek speciális homlokzati felújításának műszaki megoldásai.

Emellett alaposan áttekintjük a színdinamika és színtervezés alapelveit, rétegrendjeit, valamint szó lesz a hidegburkolatok kialakításához használt anyagokról és a burkolat felújításokról is.

A résztvevők az egyes járatos szerkezetek CPR szerint kialakításához is kellő ismeretekkel a tarsolyukban távozhatnak. A képzésben kiemelt szerepet kapnak a kivitelezésben leggyakrabban előforduló hibák, illetve a megelőzésükhöz kapcsolódó javaslatok, amelyek mind tervezők, mint gyakorlati szakemberek számára hasznosak.

 

Az eseményen való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött! A helyek száma korlátozott, a jelentkezést annak érkezési sorrendjében fogadják el a szervezők.

Jelentkezni lehet:
http://buildmarketing.hu/homlokzat_felujitas_2018.html

A két továbbképzési nap témakörei

Első továbbképzési nap (2018 október 11.)

Téma: Felkészülés a 2020. utáni előírásokra: homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika MÉK:1,5 pont (2018/176)

Második továbbképzési nap (2018. október 18.)

Téma: Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés. Felkészülés a 2020. utáni előírásokra

MÉK:1,5 pont (2018/177)

Az előadásokat Kékesy Péter, okl. építészmérnök, a Baumit Kft. alkalmazástechnikai vezetője tartja.


Létrehozás időpontja: 2018-09-18 01:09:47
Utolsó módosítás időpontja: 2018-09-18 01:12:55
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9774
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44887