KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Időjárás-szimulátorral a viharkárok ellen

A klímaváltozással járó időjárási körülmények szükségessé teszik, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk az építőanyagok állapotának megóvására. Az idei nyár bizonyította, czok a tetők állták a viharok pusztításait, amelyek komplett tetőrendszert alkottak. A Bramac viharálló tetőinek az elemeit, éppen ezért, az iparágban egyedülálló módon, szélcsatornában tesztelik.

A tető összterhe elérheti a 250-270 kg-ot négyzetméterenként, ebből a szél- és a hóteher, külön-külön is elérheti a 80-100 kg/négyzetméter terhelést. Ilyen erőhatások mellett kiemelt fontosságú a tető viharállósága, éppen ezért célszerű nemcsak cserepekben, hanem egymásra épülő részekből álló komplett tetőrendszerben gondolkodni.

Nem mindegy ugyanis, milyen a cserepek rögzítése, milyen elemeket helyeznek el a szélteherrel szemben, vagy a hóteher felfogására, milyen a tetőrendszer szellőzése és mennyire áll ellen a hőingadozásnak. Minőségi rendszerelemekkel hosszú távon is megvédhetjük az épületeket a környezeti hatásokkal szemben.

A Bramac anyavállalata, a Braas Monier Building Group 50 országban folytat üzleti tevékenységet, így a legkülönbözőbb időjárási körülmények terén szerzett tapasztalatot tevékenysége során. Szélcsatornájukban minden előforduló időjárási helyzetet képesek szimulálni. A vállalt termékek szilárdságára vonatkozó belső követelményszintje jóval magasabb, mint amit a nemzetközi gyártási szabványok előírnak. A Bramac, éppen a magas minőségi elvárásai miatt, 30 év új érték garanciát ad a tetőcserepek fagyállóságára, vízzáróságára és mérettartására, illetve 15 év rendszergarancia jár a teljes tetőre, annak működésére, abban az esetben, ha az adott tetőhöz szükséges minden rendszerelem szakszerűen beépítésre került – a jogszabályok és a Bramac tervezési- és alkalmazástechnikai útmutató szerint. Sőt, az MKB Általános Biztosító Zrt.-vel összefogva a hazai piacon elsőként – és eddig egyedülálló módon -  kialakították a Bramac viharkár biztosítást, amely keretében tetőrendszerekre, napkollektorokra és napelemekre is nagy összegű biztosítási fedezetet nyújtanak.


Létrehozás időpontja: 2015-10-13 11:37:19
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-13 11:38:17
Cimkék: Bramac, Therm; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 10870
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43070