KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Innováció és praktikusság - újdonságokat mutatott be a Sika Hungária a Construmán

A hétköznapokon hasznos kartusos kiszerelésű ragasztók, az extrém körülmények között is teljesítő hézagtömítő anyagok, az ipari felhasználási területek mellett a közösségi tereken és az erkélyeken, garázsokban, műhelyekben is alkalmazható Sikafloor padlórendszer mellett több igazi szakmai újdonságot mutatott be a Sika Hungária.

A már közismert márkák mellett a standra látogatók megismerkedhettek a rendkívül praktikus, felhasználóbarát Sikaflex 118 Extrém Grabszuper erős, gyors ragasztóval, a Sikalastic-580 egykomponensű, kenhető tetőszigetelő bevonattal, valamint a high-tech színvonalú aljzatkiegyenlítő rendszerrel, a SCHÖNOX RENOTEX 3D – vel is, mely a látogatók tetszése mellett elnyerte a Construma-díjat is.

A kartusos kiszerelésű ragasztók közül a Sikaflex 118 Extrém Grab a nevében is meglévő „extrém” szóhoz méltóan extrém ragasztási feladatokra is alkalmas. Ezt az extrém erőt demonstrálva a Sikafloor ComfortFloor Pro műgyantás padlórendszeren felállított ügyességi verseny főnyereményét, egy terepkerékpárt is ezzel a ragasztóval rögzítették a kiállítás előtt a Sika munkatársai.

Az új termékek közül különös figyelmet kapott a szakemberek részéről is Sikalastic-580, az egykomponensű, kenhető tetőszigetelő bevonat, mely bitumenes lemezekkel ellentétben nem igényel különleges kivitelezési eszközöket és összetett munkafolyamatokat, nyílt lángot. Ellenben rugalmas, nem reped, hosszú távú, teljes körű technikai megoldást jelent. Megoldja a tetőfelújításnál érzékeny, kényes területek vízszigetelését is komplikált tetőformáknál, csatlakozásoknál, kéményeknél, tető áttöréseknél, összefolyóknál. Előnye az is, hogy nemcsak komplett tetőfelújításoknál, hanem kisebb tetőjavítási munkák esetén is segít. Egyszerűen bedolgozható, használatra kész, csak össze kell keverni. Az UV álló, szagtalan, könnyen tisztítható, környezetbarát, a napsugárzást visszaverő, esztétikus fehér színű termékkel teljes értékű, lépésálló, nem sérülékeny felület nyerhető.

A kiállításon leggyakrabban elhangzott kérdés a tetőszigetelő bevonat felhasználási felületére vonatkozott. A Sikalastic-580 bitumen, beton, tégla, fém, cserép, kerámia, stb.. felületen is alkalmazható és a második réteg felhordását követő 3 óra elteltével a védelem már létrejön, eső állóvá válik a felület!

A kiállításon kiosztott összesen négy Construma – díjas termék közül mind a lakossági, mind pedig a szakmai felhasználók körében elismerést vívott ki magának a prémium minőségű burkolathoz ajánlott high-tech színvonalú aljzatkiegyenlítő rendszer, a SCHÖNOX RENOTEX 3D.

A rendszer fő előnye, hogy a rendszerben lévő három termék együttes alkalmazásával még gyenge alapfelületen is a szerkezet megerősítését és a további munkafolyamatok 1-2 nap alatti gyors elvégzését tesszük lehetővé hagyományos, több hetes, egyéb megoldásokkal összehasonlítva, köszönhetően a Hybrid Active Dry technológiának.


Létrehozás időpontja: 2019-04-10 10:31:15
Utolsó módosítás időpontja: 2019-04-10 10:34:33
Cimkék: sika, construma, díj, cikk; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8522
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45231