KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Jakab Csaba és Márton László Attila: Építés

Könyvbemutató a velencei 14. Nemzetközi Építészeti Biennálé magyar pavilonjában megvalósult kiállítás, demonstratív építés, valamint az elméleti tanulmányokból készült könyvről.

Időpont:
2017. május 16., 16.30 óra

Helyszín:
Műcsarnok,előadóterem

Bemutatja:
Turi Attila Ybl-díjas építész, az MMA Építőművészeti Tagozatának elnöke
Kunkovács László Kossuth-díjas fotóművész, néprajzkutató, az MMA rendes tagja

A velencei 14. Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonjának kurátoraiként 2014-ben Building címmel készítettük el a kiállítás katalógusát. Akkor a magyarországi építész- és tájépítész-hallgatók általunk Kárpát-medencei modellnek nevezettoktatási-nevelési módszerét mutattuk be Velencében és a kiadott könyvben.
A kiállítási katalógusból kimaradt anyag publikálását, illetve a 2014-es esztendő nagy eseményéről történő beszámolás igényét sosem adtuk fel. Úgy véltük, hogy tartozunk még ezzel az érdeklődőknek, a nemzetközi csipeszépítő-közösségnek, a bemutatott építések résztvevőinek, Kunkovács Lászlónak, a fotók, rajzok készítőinek és a szövegek íróinak, a pályaművek alkotóinak, az installáció és a Szakállszárító csapat fiatal építőinek, Attilapalotájagondos háziasszonyainak, a munkánkat mindenben támogató barátainknak és családtagjainknak. Mindazoknak, akik megtiszteltek minket bizalmukkal, megelőlegezték és segítették munkánkat. Nem utolsósorban önmagunknak.
AzÉpítés című könyv 2017-re készült el. Ezt a könyvet és a mögötte meghúzódó munkát szeretnénk a könyvbemutató során az érdeklődő közönséggelmegismertetni.

Jakab Csaba és Márton László Attilakurátorok, a könyvek szerzői és szerkesztői


Létrehozás időpontja: 2017-05-09 16:00:13
Utolsó módosítás időpontja: 2017-05-09 16:04:17
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8730
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44065