KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Kiállított Tárgy maga az Épület - Emléktábla avatások

Még a szakmabeliekre is, de főleg a laikus érdeklődőkre, az épület tervrajza illetve archív fotójánál sokkal nagyobb hatással van a háromdimenziós épület, az anyagaival, tereivel, építészeti és társművészeti megoldásaival, színével-szagával, megépítése óta megélt sorsával, jelenlegi tartalmával…Az épület építészeti, művészettörténeti ismertetésen kívül bemutatásra kerülnek az épület használói, az épület megőrzői-védői,a mai intézmények is.


A Kiállított Tárgy maga az Épület c. bicentenáriumi program keretében az avatás után az épületeket bemutatatása is megtörténik.
Elképesztően kevés Ybl alkotáson van műemléktábla, hogy mindegyikre kerüljön, az Ybl Egyesület - Móra Ferenccel szólva „kis kanál ehhez a leveshez” – s nem is feladata.
De kötelessége, mert ha más nem, akkor az Ybl Egyesület, s mikor, ha nem az Ybl Bicentenárium évében azon Ybl műalkotásokon jelenjen meg a Mester neve, amely épületekre még egyáltalán fel lehet helyezni az emléktáblákat, s nem hullik ki a táblát tartó bronzcsavar a romhalmazzá vált építményből…


Létrehozás időpontja: 2014-11-12 08:33:51
Utolsó módosítás időpontja: 2014-11-12 08:36:00

Megtekintések száma: 10118
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42412