KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Kommunikáció és átláthatóság a SketchUp Pro 2015-tel

Világszerte egyre elterjedtebbé válik a BIM (Building Information Modelling) alkalmazása az építészeti és mérnöki tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cégek körében. A zavartalan kommunikáció és átláthatóság érdekében - az Épületinformációs modellezés elveit követve- a Trimble cég csapata a 2015-ös Pro verziót úgy alkotta meg, hogy alkalmazkodni tudjon az egyre növekvő elvárásoknak.

Ez a 64-bites változat nemcsak a program működését tette gyorsabbá, de a BIM elvét követő kommunikációs csatornának, az IFC (*.ifc) formátumoknak írását és olvasását is. A szoftverrel úgynevezett dinamikus komponensek hozhat létre, melyek túlmutatnak az egyszerű 3D-s geometrián. Olyan információkkal láthatja el modelljének minden elemét, amely tartalmazza az adott alkatrész tulajdonságait, méreteit, textúráját és hozzáadhat részletesebb leírást is. Ezek a kiegészítő információk vonatkozhatnak olyan tulajdonságokra is, mint a termék ára vagy tömege, de tartalmazhatnak olyan adatokat is, mint két tárgy egymáshoz viszonyított pozíciója a térben.

A 3D-s Raktáron (3D Warehouse) keresztül - mely minden SketchUp felhasználó számára díjmentesen elérhető - több ezer dinamikus komponenst tölthet be közvetlenül modelljébe. Ezeket a komponenseket utólag egyénileg átméretezheti, textúrázhatja illetve leírást is hozzáadhat. A modelljében megjelenített összes ilyen elemet a program lementi a modell könyvtárában, ahonnan könnyen elkészítheti saját katalógusát. Az így lementett modelleket bármikor újra felhasználhatja későbbi munkáihoz is.

A SketchUP-ra kifejlesztett BIMobject® alkalmazás tökéletes eszköz építészek és lelkes felhasználók számára, akik továbbfejlesztett és kibővített funkciókat keresnek. Ez az alkalmazás a leghatékonyabb a cég fejlesztései közül és olyan fícsöröket tartalmaz, mint a felhő alapú elérés, a közvetlen letöltés, termék információk frissülése vagy a verzió ellenőrzés. Továbbá magába foglalja BIMail®, hírek és a gyártók menüsor funkciókat is.

A BIMObject® felhő alapú katalógusában több száz gyártó több ezer terméke található meg. Mivel a BIMobject® portálon elérhető katalógus teljesen integráltan működik, így bármelyik SketchUP fájlt könnyedén megkeresheti közvetlenül a SketchUP programban anélkül, hogy ugrálnia kellene az ablakok között. A modellek között talál 2D-s raszterképeket, melyeket textúraként használhat, illetve olyan CAD szoftverrel megszerkesztett BIM Objektumokat, melyek a 3D-s látványon túl termékleírásokat is tartalmaznak az adott produktumról. Ha több információt szeretne tudni a termékről csak kijelöli és rákattint az info gombra.

A BIMObject  - a portálon keresztül- folyamatosan frissül és ez biztosítja, hogy mindig a legújabb verzió legyen elérhető illetve az új termék adatai közvetlenül frissüljenek a már letöltött fájlokban is. Ez az egyedülálló funkció teszi lehetővé, hogy a gyártók legújabb termékei mihamarabb elérhetővé és letölthetővé váljanak a tervezők számára. Az alkalmazás az építész és lakberendezéssel foglalkozó cégek számára is különleges megjelenést biztosít, hiszen termékeiket a menüsor Branded App ikonja alatt tehetik közzé. Egy egyszerű kattintással a felhasználó kiválaszthatja a keresett gyártót és böngészhet a gyártó saját felhőjébe feltöltött termékek között.

Ez a közvetlen marketing eszköz megkönnyíti a tervezők dolgát és elősegíti, hogy a kiválasztott termék a tervezés korai szakaszában kerüljön felhasználásra. Továbbá míg a felhasználó a SketchUp-on keresztül veheti fel a kapcsolatot a gyártóval, úgy a gyártó a BIMail® segítségével küldhet tájékoztatást termékeiről vagy újdonságairól.

A SketchUp Pro 2015 új képességeivel és integrált alkalmazásaival egyedülálló megoldást biztosít az építészek számára, hogy a terveikhez szükséges elemeket gyorsan és egyszerűen elérhessék, és azokat  könnyen és látványosan kommunikálhassák.


Létrehozás időpontja: 2015-10-29 16:01:10
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-30 09:10:28
Cimkék: SketchUp; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 12007
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43115