KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZETÉRT – ÉREM JAVASLATTÉTELI FELHÍVÁS, 2018

A MÉSZ a magyar építőművészet nemzetközi megismertetése, rangjának és tekintélyének emelése terén végzett munka elismeréséül „A Magyar Építőművészetért – ÉREM” kitüntetést alapított 2010-ben. Ezzel elismerni kívánta azon építészek munkásságát, akik Magyarország határain kívül dolgoznak, és munkájukkal érdemben segítik a magyar építőművészet nemzetközi elismertségét.

A MÉSZ a 2016. szeptemberi elnökségi ülésén külön határozatban módosította az érem kiadásának alapszabályát, bővítették a díjazhatók körét.

A szövetség ezentúl elismerni kívánja azon építészek, képzőművészek, fotóművészek, egyéb társművészek, írók, irodalmárok, elméleti szakemberek és közéleti személyiségek  munkásságát is, akik Magyarország határain kívül és belül dolgoznak, és munkájukkal érdemben segítik a magyar építőművészet nemzetközi elismertségét.

A kitüntetésre bármely MÉSZ tag tehet javaslatot. A beérkezett javaslatokat a MÉSZ elnöksége véleményezi és a dönt a díjazott személyéről. Évente egy kitüntetés adható.

A kitüntetéssel emlékplakett és a Magyar Építőművészek Szövetsége tiszteletbeli tagsága jár. A MÉSZ mindenkori elnöke adja át ünnepély keretében, az ünnepélyen felolvasásra kerül a kitüntetettet méltató laudáció.

A kitüntetés erkölcsi értékű, pénzjutalommal nem jár Várjuk tagjainktól a javaslatokat a Magyar Építőművészetért – éremmel díjazott személyre kellő indokolással, 2018. szeptember 10 éjfélig a Magyar Építőművészek Szövetsége Titkárságára „Magyar Építőművészetért – érem 2018” felirattal kérjük eljuttatni postai úton vagy emailben: <titkar@meszorg.hu>


Létrehozás időpontja: 2018-08-27 23:33:25
Utolsó módosítás időpontja: 2018-08-27 23:35:37
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 7820
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44843