KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MCC Révfülöp üdülőterület fejlesztési tervpályázati eredménye

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány nyílt építészeti tervpályázatot írt ki az révfülöpi gyermeküdülő területének teljes körű felújításának, átalakításának és bővítésének megtervezésére.

A szeptember 27-ig beérkező pályaműveket a szakma kiválóságaiból álló bírálóbizottság értékelte. A bírálóbizottságban a Révfülöp Nagyközség Polgármestere, Kondor Géza és Főépítésze, Epres Róbert biztosították, hogy a helyi lakosok és település érdekei is érvényesüljenek, a magas építészeti minőség zálogát pedig a szakma kiemelkedő képviselői jelentették.

A Bírálóbizottság:

Csóka Balázs DLA, a bizottság társelnöke, Sándor János, a Magyar Építész Kamara képviseletében, Krizsán András DLA, Ybl-díjas építész, a Magyar Építészművész Szövetség elnöke, Epres Róbert Révfülöp főépítésze, Kálmán Ernő DLA, Ybl-díjas építész, Lamos Péter építész Veszprém Európa Kulturális Fővárosa Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetője, és Sulyok Miklós művészettörténész, az MMA tagja.

A pályázatra 18 pályamű érkezett be, további kettőt határidőn túli beküldés miatt az EKR rendszer automatikusan kizárt a versenyből. A beérkezett 18 pályaműből egyet pedig azért zártak ki, mert a titkosságot megsértve a pályázó feltöltötte a nevét a benyújtott anyagba.

A bírálóbizottság három pályaművet javasolt megvételre, ötöt pályázatot pedig kiemelt megvételre.

Megosztott első hely:

  • UNITEF’83
  • Fiúk Építész Stúdió.

A második helyezett a Hello Wood pályázata.

A bírálóbizottság a Fiúk Építész Stúdiót javasolta az Ajánlatkérőnek, hogy velük folytassa le a további tervezésre irányuló hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást.

A Magyar Építész Szövetség az MCC-vel együttműködve a közeljövőben tervpályázati ismertető előadást tart a szakmai és laikus érdeklődőknek egyaránt, ahol valamennyi pályázó bemutathatja saját koncepcióját, tervpályázatát és elmondhatja tervezési gondolatait.

 

forrás: mmc


Létrehozás időpontja: 2022-12-02 11:00:35
Utolsó módosítás időpontja: 2022-12-02 11:04:44
Cimkék: mcc, révfülöp, tervpályázat. eredmény; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 3409
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47363