KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MMA MMKI Esték a Hild-villában

MMA MMKI Esték a Hild-villában Tesztoszteronépítészet online beszélgetéssorozatának következő része. Április 15-én, csütörtökön 18.00 órától Wesselényi-Garay Andor vendége Hámori Péter építész, a GUBAHÁMORI építészeti és várostervezési stúdió alapító partnere lesz.

A beszélgetést élőben lehet követni az intézmény Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján az alábbi linkek valamelyikére kattintva:
YouTube: https://youtu.be/NK2HiAeVYBE
Facebook: https://www.facebook.com/events/1411454839219379


HÁTTÉR
 A kortárs magyar építészet egyik legörvendetesebb jelenségeként könyvelhető el, hogy az elmúlt fél évtizedben megjelent valami, amit leginkább fiatal építészetnek nevezhetünk. A fiatalság ebben az esetben nem csak csoportjellemző, persze az is; nem feltétlen minőségtartalom, persze az is; és nem is feltétlenül lázadás, miközben persze az is. A fiatal építészet jelenlétét – akárha egy alak-háttér ábránál -, a nullás éveket meghatározó hiány
mintha még jobban erősítene. Jó lenne, ha a fiatal építészet mibenléte túlmutatna a közösségi médiafelületek használatánál. Hogy mi ez a bizonyos többlet, arra 2021 januárjától, minden hónap első csütörtökén keressük a választ online építészeti sorozatunkban.
forrás: www.mma-mmki.hu


Hámori Péter (1985) építész-pályafutása kezdetén Bugyiról indult, ezt követően Ócsán, Budapesten, Oszakában, Madridban, Párizsban, Tokióban tanult és dolgozott. 2015 óta újra Budapesten él, ekkor alapította meg Guba Sándorral közösen a GUBAHÁMORI-t. Munkáikban a természetes és nem természetes környezet olyan tér- és tájhasználati módjait járják körül, amelyek tudnak igazodni az ülő életmódba kényszerült városi emberhez, a gazdasági fejlesztési logikák miatt egyre több helyszínről kiszorított nem privilegizált emberhez vagy akár a természetes élőhelyeikről kiszorított nem emberi fajokhoz. Az ezekhez tartozó eszköztár nem mindig tartalmazza az épületet, vagy építőelemei nem feltétlen láthatóak, ezért projektalapon együttműködnek képzőművészekkel és ökológusokkal a tervek kidolgozása során. A 2021-es Velencei Biennálé Lengyel Pavilonjának meghívott kiállítói voltak.

Wesselényi-Garay Andor, az est házigazdája ezúttal többek közt arra lesz kíváncsi, mi is az a post-digital drawing? Mi vezérel egy fiatal építészt arra, hogy hosszú külföldi tanulmányok és bojtárkodás után itthon próbáljon szerencsét? Miképp hasznosítható egy japánban szerzett tervezői tapasztalat a hazai színtéren? Kit tekint Hámori Péter építészeti anyjának és apjának? De leginkább: tényleg létezik fiatal építészet Magyarországon? Ezekre a kérdésekre keresik majd a választ a következő adásban.

A beszélgetés zártkörű, de élőben lehet követni az intézmény Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján az alábbi linkek valamelyikére kattintva:

YouTube: https://youtu.be/NK2HiAeVYBE

Facebook: https://www.facebook.com/events/1411454839219379


Létrehozás időpontja: 2021-04-15 11:43:29
Utolsó módosítás időpontja: 2021-04-15 11:46:18
Cimkék: mma, mmki, hild-villa, wesselényi,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8015
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46480