KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Mert a régi típusú sportpályák komoly veszélyt jelentenek

Sajnos ma Magyarországon az iskolák és óvodák – már amelyik rendelkezik vele – kültéri pályái a régi technológiával készült bitumenes-aszfaltos-beton pályák, amelyek a gyerekekre vagy a pályákon sportolókra akár komoly veszélyt is jelenthetnek.

Miért?

Egy hagyományon bitumenes-aszfaltos-beton pálya felülete érdes, így egy-egy esés következtében sajnos a sebesülések, sérülések igen gyakoriak.

Még is mi lehet a megoldás?

Sokkal modernebb, és a gyermekek és pályákat sportcélból használók egészségét sokkal inkább védő sportburkolatok. Ugyanis a modern sportburkolatok egyik nagy előnye hogy érdessége szabályozott, nem nyúzza le a bőrt arról, aki elesik rajtuk. Éppen ezért, a gyerekek biztonsága, egészség megőrzése érdekében javasolt, a régi technológiával készült bitumenes-aszfaltos pályák felületét modern sportburkolatra cserélni. Mapecoat TNS rendszer akrilgyanta vizes diszperziójából és válogatott töltőanyagokból készült, koptató hatásoknak, UV sugárzásnak és a változó időjárási körülményeknek kiválóan ellenálló bevonatrendszer. Alkalmazható külés beltérben, sport és különböző célú felületek padlóbevonataként. A Mapecoat TNS rendszerhez felhasznált alapanyagok oldószermentesek és környezetbarátak.

A Mapecoat TNS System a következő elemekből épül fel:

Mapecoat TNS White Base Coat: félig rugalmas akrilgyanta kitöltő paszta vizes diszperzióban, válogatott töltőanyaggal alapréteg készítéséhez. A felület előkészítésére és kiegyenlítésére a színezett befejező rétegek, mit Mapecoat TNS Finish és Mapecoat TNS Urban felvitele előtt.

Mapecoat TNS Grey Base Coat: rugalmas vizes diszperziós akrilgyanta bevonó és kitöltő paszta vizes diszperzióban, SBR granulátummal és válogatott töltőanyagokkal a felület alapbevonat készítéséhez és kiegyenlítéséhez. A Mapecoat TNS Grey Base Coat alkalmas egy rugalmas alapréteg készítésére a Mapecoat TNS Finish színes befejező réteg felvitelét megelőzően.

Mapecoat TNS Finish: vizes diszperziós rugalmas akrilgyanta bevonó paszta vizes diszperzióban válogatott ada- lékanyagokkal különféle célú sportpályák felületének végső bevonatához. Elérhető a színskálában szereplő 20 színben vagy kérésre egyéni színekben is. Kiválóan lehet alkalmazni meglévő régi bitumenes-aszfaltos és beton pálya esetén is felületképzésre és felújításra egyaránt.

Mapecoat TNS Urban: vizes diszperziós akrilgyanta bázisú színes bevonat vizes diszperzióban, válogatott töltőanyagokkal, kerékpárutak, gyalogutak és egyéb városi felületek bevonataként. Elérhető a színskálában szereplő 20 színben vagy kérésre egyéni színekben is.

Mapecoat TNS Line: vizes diszperziós rugalmas akrilgyanta festék vizes diszperzióban, válogatott töltőanyagokkal sportpályák és játékterületek kijelölésére.

Különböző felületekhez különböző csúszásmenteséget, rugalmasságot tud biztosítani, ami kiváló játék komfortot nyújt (legyen szó akár teniszpályákról, kosárlabda, röplabda, kispályás futballpálya, kézilabda, multifunkcionális pályákról). A Mapecoat TNS rendszerrel készült felület kiváló műszaki jellemzői lehetővé teszik a pályák használói számára a futás közbeni hirtelen irányváltoztatásokat és a stabilitás és a csúszás közötti kiváló egyensúlyt és magas szintű biztonságot. A rendszerbe beépíthető egy 4 vagy 5 mm vastag gumiszőnyeg, aminek rugalmassága lehetővé teszi az ütődés hatásának csökkentését, és kevésbé terheli a játékosok ízületeit, így biztosítva a hosszú távon egészséges és biztonságos sportolást. A rendszer alkalmazásával tartós felületet lehet kialakítani, amit magas elhasználódásnak való ellenállás, és a lépések állandó hatásával szembeni kopásállóság jellemez. A termékek 24 színben érhetőek el, így nem csak a pálya színét lehet széles körben változtatni, hanem különböző színű területek, vonalak használatával egy hagyományos pályához képest sokkal magasabb esztétika élmény valósítható meg a termék alkalmazásával. A rendszer egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, így csökkenteni lehet a munka elvégzéséhez szükséges időt, ennek megfelelően a felújításra váró meglévő bitumenes aszfaltosbeton pályák állásidejét is. Fontos! A pályabevonatok készítését komoly tapasztalattal és nagy szakmai hozzáértéssel rendelkező szakkivitelező végezheti.

További információt a Mapei pályabevonatairól
www.mapei.hu


Létrehozás időpontja: 2016-06-08 17:01:34
Utolsó módosítás időpontja: 2016-06-08 17:01:34
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 10869
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43516