KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Ötszörös tetőcserép kapacitás a betonspecialistától

A Leier legmodernebb svéd gyártósorral felszerelt hajdúszoboszlói üzemből akár naponta 30 családi házra elegendő beton tetőcserép kerül a magyar piacra, az ország bármely területére.

A cég közelmúltban 5 milliárd forintos beruházással bővített hajdúszoboszlói tetőcserépgyára az eddiginél ötször több beton tetőcserép előállítására képes, mindezt a legmodernebb, környezetbarát technológiával. Ez a kapacitás elegendő arra, hogy a Leier innovatív betontermékei mellett betoncserepeivel is az egész ország területén jelen lehessenek. „A Leier az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a magyar piacon tapasztalható munkaerőhiány enyhítésére is kiváló megoldás, az előregyártott betonszerkezetek fejlesztésére. Ennek köszönhetően mára a kéregfalak és kéregfödémek új generációja, a klímafalak és klímafödémek is egyre népszerűbbek. De persze említhetnénk az olyan speciális elemek kialakításának egyszerűsítésére szolgáló műszaki megoldásokat, mint a lépcsők, erkélylemezek. 9 magyarországi gyárunk közül 7 gyárban betontechnológiával folyik a gyártás.”

Mindenki tetőcserepe

„..minél idősebb, annál erősebb…” hangzik a mondás, ami a sokak számára országszerte könnyedén hozzáférhető tetőfedő anyaggal, a betoncseréppel kapcsolatosan is igaz.

A kijelentés alapja az a kémiai folyamat, amelynek köszönhetően a beton szilárdsága az idő múlásával folyamatosan nő. Természetesen a beton tetőcserepek minőségéről, így például nyomószilárdságáról vagy méretpontosságáról a betonösszetétel, a bedolgozási és utókezelési technológia együttesen gondoskodik, ezért a betontechnológiára általánosságban jellemző kijelentések csak megfelelő gyártás esetén igazak. A hajdúszoboszlói gyárba beépített csúcstechnológia azonban egészen biztosan garantálja a minőségi betoncserépre jellemző tulajdonságokat. A beton tehát alapvetően erős és tartós anyag, így tartósan szép tetőcserép is készülhet belőle, ami általában széles vásárlói réteg pénztárcájának és ízlésének is meg tud felelni. Gyakorlati előny, hogy a nagy felületű Leier tetőcserepekkel gyors és gazdaságos a tetőfedés akár új építésről, akár felújításról van szó. A Leier beton tetőcserepekkel a tetőszerkezet hajlásszögétől függően változtatható léctávolsággal, így nagy rugalmassággal, 22o-os hajlásszögtől fedhetők tetők.

A Leier Granite modellek a modern vonalvezetésű épületek formaiságához illeszkednek és nem csupán a formát, de a színeket tekintve is. A Toscana termékvonal pedig változatos színeivel jól passzol a hazai hagyományos megjelenésű épületek hangulatához, de akár a dél-európai látványvilágot is idézheti.

Ellenálló bevonatok

A Leier korszerű bevonatokkal ellátott betoncserepek anyagukban színezve és kétszeres felületkezeléssel készülnek, ami együttesen garantálja a színtartósságot, az UV-stabilitást, valamint az időjárási hatásokkal szembeni sok évtizeden át tartó ellenállóságot. A színezéshez a gyárban a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelő nyugat-európai festékanyagokat alkalmazzák.

A Leier tetőcserepek bevonatolási technológiájának jellemzője, hogy az alapréteg biztos tapadást, egyenletes felületet biztosít a speciális, magas fényű fedőrétegnek, amely a terméket különösen ellenállóvá teszi szinte minden környezeti hatással szemben. A Leier tetőcserepek gyártása során alkalmazott bevonatok a Basic, Classic, Extra és Lux.

A Toscana és Granite betoncserepek bevonatához használt speciális, környezetbarát festékek a legmagasabb minőséget képviselik. A kétszeri bevonatolásnak köszönhetően a cserepek színe egységes, és a környezeti hatásoknak sokáig ellenálló. Az első bevonati rétegnek póruszáró szerepe is van, eltömíti a felület mikropórusait, a cserép anyagába a legkisebb szennyeződések bejutását is megakadályozva. A fedőbevonattal kapja meg a cserép a matt színét, ami egyúttal biztosítja a káros UV-sugarakkal szembeni védelmet is.

A prémium Lux bevonatrendszer különlegessége a ragyogó fény, illetve a könnyű tisztíthatóság, ami miatt ezek a tetők akár évek múltán is új tető érzését kelti. A sima, magasfényű bevonat elősegíti a cserepek felületéről a szennyeződések természetes úton történő távozását. Mivel a szennyeződés kevésbé tapad a cserépfelülethez, így azt a csapadék lemossa a felületről.

A betontechnológia környezetbarát technológia

A beton tetőcserepek előállítását nem csupán a gyártáshoz felhasznált anyagok (víz, cement, homok és vasoxid alapú színezőanyag) teszik környezetbaráttá, de maga a gyártástechnológia is, amely során hűtési, fűtési energiát minimálisan használnak. A beton kötése során felszabadult hőt, ún. hulladékhőt vezetik be a szárításhoz használt kamrákba, de például a gyártás alatt keletkező ún. „piszkosvíz” újrahasznosítása is a folyamat része. – „A Leier nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra a termék egész életciklusát figyelembe véve. Ez alapján a felhasznált technológiákon túl törekszünk a több generáción át biztonságosan használható műszaki megoldásokra is, de például a csomagolásánál odafigyelünk arra, hogy minél kevesebb és újrahasznosítható hulladékkal terheljük környezetünket.” – mutatott rá Nagy Gergely a cég szemléletének e fontos pontjára.

www.leier.hu


Létrehozás időpontja: 2023-04-24 20:15:57
Utolsó módosítás időpontja: 2023-04-26 20:32:40
Cimkék: leier, év háza, tető, cserép, svéd, magyar,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 1970; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47511