KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Pályázati felhívás: Budapest Építészeti Nívódíja 2022

A pályázaton olyan Budapest közigazgatási területén található alkotások vehetnek részt, amelyek Budapest építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják.

A pályázat célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, valamint az építészeti és környezeti kultúra fejlődését. A pályázat kiemelt feladata, hogy elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében. Cél, hogy a Budapest Építészeti Nívódíja 2022 odaítélésével a legkiemelkedőbb alkotások megkapják a megérdemelt figyelmet és nyilvánosságot.

Pályázatot nyújthat be az épület felelős tervezője önállóan vagy az építtetővel (tulajdonossal) közösen (továbbiakban együtt pályázó).
Egy alkotás csak egy pályázatként vehet részt. Ugyanazon pályázó több alkotással is pályázhat.
A pályázatra olyan alkotással lehet jelentkezni, amelynek használatbavételi engedélye 2019. július 1. – 2022. július 3. között vált jogerőssé vagy ebben az időszakban adták át (nem építési engedély köteles építmény esetén).
Nem vehet részt a pályázaton olyan alkotás, amely korábban már Budapest Főváros Önkormányzata Építészeti Nívódíja, a Budapesti Építész Kamara Építészeti Nívódíja, vagy Budapest Építészeti Nívódíja pályázaton érvényes pályaművel indult, függetlenül annak eredményétől.

A pályázat jellege: nyílt

Beadási határidő: 2022. szeptember 5. 16:00

A 2022. évi pályázat Bírálóbizottsága

Elnök:
Kerpel-Fronius Gábor
okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes

Tagok:
Erő Zoltán építész, Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztály, főépítész, főosztályvezető
Bardóczi Sándor tájépítész, Budapest Főváros Önkormányzata, főtájépítész
Anthony John Gall építész
Brenner János építész, urbanista
Csapó Balázs építész
Félix Zsolt DLA építész
Soltész Noémi építész

A Bírálóbizottság egy díjazottat választ, amelynek a Budapest Építészeti Nívódíja 2022 címet adományozza. Több kiemelkedő színvonalú, a maga nemében példamutató, vagy partnerségben létrejött, de különböző típusú (funkciójú, léptékű) alkotások esetén, a Bírálóbizottság két díj adományozására is tehet javaslatot, továbbá javaslatot tehet Budapest Építészeti Nívódíja Dicséret odaítélésére. Megfelelő kiemelkedő színvonalú pályamű hiányában a díj kiadására a Bírálóbizottság nem köteles javaslatot tenni. Az elismerés pénzjutalommal is jár, amelyre maximum bruttó 4.000.000,- Ft (azaz négymillió forint) áll rendelkezésre, azonban a Bírálóbizottság nem köteles a teljes összeget felhasználni. Egy díj összege nem lehet kevesebb, mint bruttó 500.000,- Ft (azaz ötszázezer forint).

A részletes kiírás és mellékletei regisztrációt követően letölthetők a www.bpnivodij.hu oldalról.


Létrehozás időpontja: 2022-07-04 18:01:59
Utolsó módosítás időpontja: 2022-07-04 18:03:59
Cimkék: bék, nívódíj, 2022,; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 6178
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47150