KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Pénztárcabarát garázsfödém-szigetelés

A háztulajdonosok – érthető okokból – törekszenek arra, hogy a lehető legalacsonyabb költségberuházással tudják megvalósítani házuk szigetelését. A kivitelezési munkák hatékonysága, költsége is meghatározza a megtérülést, és ismert, hogy a nagyobb tudású termékeket általában egyszerűbb, így olcsóbb is beépíteni.

Az URSA vállalat felismerte és körbejárta ezt a piaci igényt, és olyan szigetelési megoldást kínál a beruházók számára, amely nemcsak költséghatékony, de energiatakarékossá is teszi az épületet. Több szempontból is forradalmi újításnak számítanak az új – akár barkácsszaktudással is installálható – URSA TECTONIC garázsfödém/műhelyfödém szigetelőtáblák.
 
Az épületenergetikai követelmények fokozódásával és az energiárak növekedésével egyre számottevőbben jelentkezik az épülettulajdonosok részéről a „mindent is szigeteljünk” igénye. A földszinti lakótér alatti helyiségek – méretes garázs vagy pince, műhely vagy tároló – igazi energianyelők tudnak lenni. Ennek az épületszerkezetnek a jól megválasztott hőszigetelésével nemcsak az „alap” hőszigetelési követelményeket lehet kielégíteni, hanem a teljes födémszerkezet akusztikai léghanggátlását is tudjuk kedvezően befolyásolni.
 
A kivitelezői kapacitások hónapokra előre foglaltak, ezért a fejlesztéskor a beépítés egyszerűsítését tartottuk szem előtt, amely mostantól akár házilag is elvégezhető. Természetesen megfelelő szaktudás nélkül sok mindenhez nem szabad hozzáfogni. Ám léteznek olyan DIY-lehetőségek, amelyek egy ügyesebb kezű ember számára nem megugorhatatlan kihívást, hanem megoldást jelentenek. Az ezermester háztulajdonosnak módja nyílik arra, hogy ne csak a laminált parkettát rakhassa le, hanem akár kisebb építési-szigetelési feladatokat is elvégezhessen: önállóan.

Az URSA új technológiával egyedülálló minőséget hívott életre üveggyapot-alapanyagból a magyar és európai piacokra URSA TECTONIC „CEILING” (UPh/Vv) fantázianéven, kifejezetten alulról hűlő mennyezetek szigetelésére.
 
A speciális TECTONIC-technológiával történő gyártás során a Föld tektonikus gyűrődéseihez hasonló „mintázattal” egymásra torlasztva az üveggyapotszálakat, készültek az URSA TECTONIC-szigetelőtáblák. A hidrofóbizált (víztaszító) felületű, nem éghető „tektonikus” ásványgyapotlapok egyedülálló szigetelési és öntartó teljesítményüket épületek alulról hűlő helyiségeinek mennyezeti szigeteléseként beépítve éppen a szálak különleges gyűréssel létrehozott struktúrájának köszönhetik. Ezek a kiváló (0,036 W/mK) deklarált hővezetési tényezővel rendelkező üveggyapottáblák nemcsak kiváló hőszigetelők, de – éppen összetételük okán – remek hangszigetelő képességgel is rendelkeznek. A szálak rétegelválási szilárdsága kitűnő, ami kulcsfontosságú öntartó igénnyel
felrögzített szigetelőtáblák esetében. A nagy testsűrűségű ásványgyapottáblák nyomószilárdsága és alaktartása is nagyon jó, ráadásul nincs hőtágulásuk, hő hatására nem zsugorodnak és érzéketlenek a téli-nyári hőingadozásra.
 
Az URSA TECTONIC „CEILING”-termék különlegessége, hogy mivel nem kell dübelezni, azaz csak ragasztással is felrögzíthető a szigetelendő mennyezetre, ezért rendkívül egyszerűen, könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni. Valemelyest a beépítendő
hőszigetelés vastagsága is redukálható, hiszen a csak ragasztással felrögzített felületeknél a potonkénti dübelezés indukálta pontonkénti hőveszteség sem jelenik meg a szerkezetben. A dübelezés elhagyása okán értelemszerűen nincs szükség drága szerszámokra: sem speciális drága fúróhegyre, sem pedig különleges minőségű fúrókalapácsra. Végezetül az sem utolsó szempont, hogy a ragasztóanyag négyzetméterenkénti költsége kedvezőbb, mint a speciális fémdübel 1 négyzetméterre vetítendő ára, így nemcsak a munkadíjon, hanem az anyagköltségen is elérhető megtakarítás, a többi megszokott módszerhez képest.
 
Sok érv szól emellett a „házilagos kisipari” kivitelezés mellett, amelynek további előnye, hogy a munkálatra szánt idő teljesen rugalmasan osztható be: ahogy a szabadidő engedi, olyan tempóban lehet haladni a garázsfödém szigetelésével. Az URSA TECTONIC „CEILING” hosszú távon biztosít valóban megtérülő, egészségbarát és környezetbarát komfortot a háztulajdonosok számára.
 
Az URSA új, csak ragasztható mennyezetszigetelése kiváló példa arra, hogy mind költséghatékonysági, mind minőségi (teljesítmény) szempontból érdemes néha szakemberszemszögből is egy egyszerűbb kivitelezési megoldás mellé állni.
 
URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu

Létrehozás időpontja: 2023-02-14 16:44:39
Utolsó módosítás időpontja: 2023-02-14 16:59:47
Cimkék: ursa, garázsfödém, szigetelés, födém,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2466; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47423