KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Zöldebbek lettünk és ez a home office hatása is lehet

Az elmúlt években nemcsak a klímaváltozás, hanem otthonaink funkcióbővülése is hozzájárulhatott ahhoz, hogy egyre fontosabb kérdés lett az energiahatékonyság. A megújuló energiaforrások iránt nagy az érdeklődés, a Terrán a szakemberek tudásanyaggal történő segítése mellett saját megoldást is kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőrendszerrel.

A home office elfogadottabb lett és velünk maradt

A koronavírus-járvány egyik hozadéka, hogy a korábban Magyarországon elenyésző, de sokak által vágyott home office jelentősen elterjedtebb és elfogadottabb lett. 

A rugalmas munkavégzési formákról az elmúlt években számos területen bebizonyosodott, hogy működnek, ráadásul a rezsiköltségek emelkedésével az irodán kívüli munakvégzés költséghatékony megoldás is lett a munkaadók számára. A home office a járvány lecsengése után is velünk maradt: a GKI friss kutatása szerint a pandémia alatt ebben a formában dolgozók 25 százaléka egyáltalán nem jár be a munkahelyére, 10 százalékuk egyetlen napot, míg 28 százalékuk két napot tölt a munkahelyén. Mindez természetesen alapvetően alakította át azt, hogyan tekintünk az otthonunkra.

Azzal, hogy sokkal több időt töltünk a lakásainkban, felértékelődött nemcsak a smart home megoldások szerepe, hanem annak fontossága is, hogy az elszabadult rezsiköltségek miatt olyan megoldást válasszunk, amellyel kényelmesen és a környezetünket óvva tudunk otthonunkban dolgozni és a családunkkal élni. A fenntarthatósági kérdések és az energiahatékonyság pedig egyre inkább a zöldenergiák felé irányítja a figyelmet, a megújuló energiaforrások iránti érdeklődés továbbra is élénk.

Generon: a Terrán megoldása a zöldenergia-termelésre

A több mint száz éves Terrán saját alternatívát kínál a zöldenergia-termelésre, a Generon napelemes tetőrendszerrel, amely abban egyedi megoldás, hogy minden egyes tetőcserép külön szolárpanelként működik. Ezzel a tető síkjába és a környezetbe is tökéletesen illeszkedik, különleges esztétikai összképet nyújt. Kialakításával nincs szükség a tető áttörésére, nem sérül a védelmi funkció.

A Generon biztosan nem melegszik fel a nyári forróságban, mert a megépített cseréphéjazatok mögötti minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrésben cirkuláló levegő kellően intenzív hűtőhatást biztosít. A napelemek felhős időben, részterhelésen is akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek működni. A Terrán Generon edzett üveglapjai maximális védelmet nyújtanak a jégesővel és egyéb mechanikai behatásokkal szemben.

Az eddigi javasolt déli tájolást és felhasznált minimum Generon mennyiséget érdemes a jövőben minél nagyobb tetőfelületen, keleti vagy nyugati irányba is kiterjeszteni,  és az így termelt többletáramot a nap folyamán folyamatosan hasznosítani, akár home office-ban dolgozunk, akár távol lakóhelyünktől, okos megoldásokat alkalmazva.

A Terrán számára fontos a szakemberek tudásanyaggal segítése, ezért kifejezetten építészeknek szóló komplex tervezéstámogató felületet kínál az ArchiCAD alá beépülő Terrán AddOnnal. A felületen a Generon napelemes tetőcserépről is részletes tervezői információk érhetők el. A termék a tervekbe illeszthető és ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így az építtető már a tervezési fázisban látványterveken láthatja annak esztétikai előnyét.


Létrehozás időpontja: 2023-04-03 21:35:14
Utolsó módosítás időpontja: 2023-04-04 15:08:51
Cimkék: terrán, generon, napelem, környezet, tudatosság, korszerűsítés; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2016; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47477