KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Zsalutechnológiai trendek hazai beruházásokon

Nem csak a modern technológia alkalmazása terén mutat fejlődést a magyar építőipar, de a projektek száma és mérete is folyamatosan nő. Ez látszik a MEVA Zsalurendszerek Zrt. idén folyó munkái alapján is: egyre több látványos hazai kis-és nagy beruházáson használják a vállalat fal- és födémzsalu rendszereit, állványzatait és a cég egyedi fejlesztésű műanyag zsaluhéjait. Ezekből a projektekből válogatva mutatjuk most be a MEVA egyedi megoldásait, újdonságait és az építőipar aktuális technológiai trendjeit.

Egyetem Tower, Debrecen

Debrecen központjában épül a 65 lakásos Egyetem Tower névre keresztelt társasház, ahol a kivitelezés minden lépésénél fontos szempont, hogy környezetbarát eszközöket használjanak. Így nem meglepő, hogy a szerkezetépítést végző vállalat eszközparkjában több MEVA zsaluzat is megtalálható. Köztük a MevaDec ejtőfejes födémrendszer, amely igazán hatékonnyá teszi a munkavégzést, ugyanis ezzel a megoldással 35%-kal kisebb létszám mellett is 10%-kal gyorsabb a kivitelezés. A hatékonyság mellett a rendszer nagy előnye, hogy a vállalat műanyag zsaluhéj táblái kerülnek az eszközbe, amely famentes, könnyen karbantartható és hosszantartó megoldást biztosít. A MevaDec széles elemválasztéka révén bármely alaprajzhoz és födémvastagsághoz illeszkedik, a csökkentett illesztési felületeknek köszönhetően pedig jóval gyorsabban állítható és kezelhető.

Duna Pearl lakópark, Budapest

A tizenharmadik kerületben épülő, Duna-partra néző luxus lakópark és szálloda nemrég érte el szerkezetének legmagasabb pontját, így hivatalosan is szerkezetkész állapotba került.

Az épület sajátossága, hogy a lakóparkot határoló utcák mentén egy körbefutó, két szint magas, a járdaszint fölé kimagasló vasbeton födémlemez szerkezetet építettek. Az itt használt födémzsaluk alátámasztása normál födémtámaszokkal már nem volt lehetséges, így a MEVA MT60-as és MEP állványtornyaira volt szükség a projekt kivitelezéséhez.

Az MT60 állványtornyok általában 170x170 centiméteres alaprajzi méretűek, de az épület sajátosságainak megfelelően itt a 6 lábú tornyokat egymásra építve duplázták meg az állványzatok magasságát. Ez a hatalmas állványrendszer még így is gyorsan, könnyen felépíthető volt, ugyanis akár vízszintes helyzetben is összeszerelhetők, daruval felállíthatók az elemek. Az így összeszerelt 7 méter magas tornyokat daruval állították fel és helyezték el a MEVA mérnökei által előre megtervezett pozíciókba.

 

Vásárcsarnok, Pécs

Új komplexumrésszel bővül a jelenlegi pécsi vásárcsarnok, ahol a monolit vasbeton szerkezet kivitelezéséhez a MEVA zsalurendszereit használják. Az építkezés során szükség is van a magas minőségű, nagy teherbírású eszközökre, ugyanis a faltartókba 1000 köbméter betont építenek be. Ezáltal a vasbeton főtartók zsaluzott felülete összesen 7200 négyzetméter lesz, az íves főtartók pedig 4 méter magas előregyártott pillérekről indulnak.

A nagyméretű és egyedi formájú betonfalak kialakításához a MEVA Mammut falzsaluzatát, MEP keretes állványzatait és a vállalat saját fejlesztésű műanyag zsaluhéját használják. A zsalurendszerekkel foglalkozó vállalat irányában fontos elvárás volt, hogy olyan stabil állványzatot tervezzen, amely a nagy magasságú vasbeton falakat, a zsaluzatot és az acél rácsos tartó súlyát is elbírja. Mindezt úgy kivitelezve, hogy közben a zsalu lenyomati képe teljesen szimmetrikus és esztétikus maradjon.

A MEVA kivitelező partnerei között mindig is ugyanolyan fontos piaci szereplők voltak a kisebb projekteken építtetői, mint a megaprojekteken dolgozó cégek. Így nemrégiben létrehozták a vállalat saját webshopját, ahol szakmai támogatással kiegészítve, gyorsan és hatékonyan tudják kiszolgálni a kis- és középvállalatok igényeit.

 

Tudjon meg többet a MEVA-ról: www.meva.net/hu

Látogasson el a webshopra: www.shop.meva.hu


Létrehozás időpontja: 2021-12-06 19:54:23
Utolsó módosítás időpontja: 2021-12-06 19:57:41
Cimkék: meva, zsalu, európa, hatékony, online, debrecen, budapest, pécs; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 4545
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46812