KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MOME-s formatervezők a világ járműiparában

Autó, Motor és Tuning Show 2014
Március 21-23., HUNGEXPO
Magyarok a világ járműgyártásában - Pódiumbeszélgetés
Március 21. 13:00

Az Autó, Motor és Tuning Show 2014 szakmai esemény idei tematikus programjának meghívott vendége a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Formatervező Tanszéke. A magyarok a világ járműgyártásában című rendezvényen a járműtervező képzés oktatói és egykori hallgatói mutatják be az egyetemen zajló munkát és sikereiket.

Az Autós Nagykoalíció meghívására a MOME részéről Koós Pál, a Formatervező Tanszék vezetője, Scherer József egyetemi tanár, a járműtervezés szakirány vezetője, valamint az egykori tanszékvezető, Stefan Lengyel professor emeritus, vesz részt, akinek a szak – több ugyancsak fajsúlyos munkakapcsolat mellett – a Mercedes-Benz együttműködést is köszönheti. A pódiumbeszélgetés alkalmával az oktatók ismertetik a járműtervezés oktatási trendjeit, a MOME-n folyó munkát, nemzetközi sikereiket, illetve a MOME és Mercedes közötti szoros kapcsolatot.
A program lehetőséget nyújt az itt végzett és már nemzetközi elismertségre szert tett egykori MOME-s hallgatók bemutatkozására, szakmai beszámolóik ismertetésére is. A beszélgetéseken Németh Gábor a Mercedes, Wittinger Csaba a Renault, Hartai Tamás a Bugatti, valamint Dániel Tünde és Fogarasi László a Volkswagen műhelyeiből adnak autentikus beszámolót.

Az egyetem járműtervező szakirányának sikerességét hallgatói munkák, egy 1:1-es modell és kisebb makettek, valamint egy közel 20 méteres tablósorozat mutatja be az érdeklődőknek.

Autó, Motor és Tuning Show 2014
Március 21-23., HUNGEXPO

Magyarok a világ járműgyártásában - Pódiumbeszélgetés
Március 21. 13:00


Háttér:

A Mercedes-Benz Design és a MOME együttműködése egy évtizedes múltra tekint vissza. Az eredetileg Stefan Lengyel, az egyetem korábbi tanszékvezetője által kezdeményezett kapcsolat már számos közös projekt létrehozását eredményezte, úgymint a 2003-ban és 2010-ben az Iparművészeti Múzeumban megrendezett A Design varázsa, illetve Az alkotás művészete című nagyszabású, jubileumi kiállítások, melyeken a MOME diákjainak terveit és modelljeit is bemutatták. Az együttműködés fontos eleme a hallgatók és a Mercedes-Benz szakemberei között kialakult személyes kapcsolat, ami révén a az egyetem stábjának több alkalommal is lehetősége nyílt a stuttgarti üzem látogatására, a designközpont munkájának megismerésére. A jó kapcsolatnak köszönhetően a cég tervezőstúdiójában számos hallgatónak nyújtott már gyakornoki lehetőséget, illetve készülhetett segítségével diplomamunka és doktori disszertáció. A közös munka jelentőségét jól mutatja, hogy a Mercedes-Benz egymást követő két vezető designere is a MOME címzetes egyetemi tanára lett; előbb Peter Pfeiffer, majd 2009-ben Gorden Wagener vehette át a kitüntető címet. Az egy évtizedes együttműködés egyik kiemelkedő reprezentációja a 2013-ban megrendezett nagyszabású design kiállítás volt, melynek a Művészetek Palotája adott otthont 10 év jövő címmel.

 
Létrehozás időpontja: 2014-03-18 12:00:02
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-02 02:57:07

Megtekintések száma: 13276
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41802